News

Zeci de români, înșelați de samsarii auto în prag de Sărbători. Și cu banii dați, și fără mașini

Megaescrocherie a samsarilor auto din mai multe județe din țară. Zeci de români au plătit bani grei și n-au văzut nici o mașină
20.12.2023 | 13:27
Zeci de romani inselati de samsarii auto in prag de Sarbatori Si cu banii dati si fara masini
Escrocii de mașini au lăsat o pagubă de un milion de lei / Foto: inquam Photo
ADVERTISEMENT

Polițiștii din Prahova au făcut o serie de percheziții la mai multe locuințe din județele Argeș, Iași, Ialomița, Vâlcea, Vrancea și Teleorman, pe urmele unei rețele de escroci care ofereau autoturisme la preț convenabil. 52 de persoane au fost înșelate de acest grup infracțional.

Percheziții în cinci județe

O acțiune de amploare a poliției Inspectoratului Județean Prahova, alături de polițiști din județele Argeș, Vâlcea, Iași, Teleorman și Vrancea, a avut loc marți dimineața.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au pus în executare 22 de mandate de percheziție în aceste județe, la domiciile unor persoane care i-au înșelat pe zeci de români, făcându-i să creadă că pot cumpăra mașini le prețuri mici.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova- Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Argeş, Iaşi, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, au pus în executare 22 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Argeş, Iaşi, Ialomiţa, Vâlcea, Vrancea şi Teleorman, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi înşelăciune”, a comunicat IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Anunțuri cu prețuri atractive pe rețelele de socializare

Potrivit anchetatorilor, acest grup a acționat încă din luna noiembrie a anului trecut, mai exact prin o serie de înșelăciuni în mediul online, pe platformele de socializare.

Persoanele publicau anunțuri de vânzare de autoturisme, la prețuri atractive. Escrocii cereau diferite sume de bani drept garanție iar banii erau virați în conturi în afara țării.

ADVERTISEMENT

„În fapt, în perioada 1 noiembrie 2022 – prezent, persoanele bănuite, ar fi comis, în repetate rânduri înşelăciuni în mediul online, prin publicarea de anunţuri fictive pe platforme de specialitate, prin care ofereau, spre vânzare, autoturisme la preţuri avantajoase, pentru care cereau sume de bani, drept garanţii, sume care erau virate în conturi din străinătate”.

Pagubă de 1.000.000 de lei

Potrivit anchetatorilor, până în momentul de față au fost identificați 52 de păgubiți iar prejudiciul se ridică la un milion de lei.  „Până la acest moment, au fost identificate 52 de persoane vătămate, existând alte 47 de cauze similare, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul în cauză este aproximativ 1.000.000 de lei. De asemenea, la acest moment este investigată situaţia financiară a altor 50 de persoane fizice din ţară, colaboratori ai grupului organizat, fiind dispuse, până în prezent, trei Ordine Europene de Anchetă în Belgia, Lituania şi Regatul Unit al Marii Britanii”.

Autoritățile au emis 32 de mandate de aducere iar la percheziții au fost ridicate mai multe materiale probatorii: arme, cartele SIM, bani, telefoane, etc.

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare, documente privind tranzacţii bancare, sume de bani, trei arme, urmând a fi stabilită provenienţa acestora, dar şi articole pirotehnice. În baza probatoriului administrat urmează să fie reţinute patru persoane”, mai precizează poliția.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în...
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut...
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital: Sunt viu
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital: Sunt viu
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie