News

Accident rutier grav în Alba Iulia. Trei mașini distruse, șase răniți. Pompierii intervin de urgență

Accident grav la orele dimineții, la ieșirea din Alba Iulia. Trei mașini s-au ciocnit și mai multe persoane sunt rănite. ISU intervine de urgență
20.12.2023 | 07:47
Accident rutier grav in Alba Iulia Trei masini distruse sase raniti Pompierii intervin de urgenta
Trei mașini au fost distruse iar șase persoane suferit răni / Foto: captură, Alba 24
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier a avut loc miercuri dimineață, la ieșirea din Alba Iulia, în zona Oarda de Jos, spre Sebeș. Potrivit ISU Alba, trei mașini au fost implicate iar șase persoane sunt rănite, traficul în zona accidentului fiind blocat.

Trei mașini avariate, șase răniți

Trei mașini au fost implicate într-un accident, mircuri dimineață, în jurul orei 6.20, în zona Oarda de Jos, spre Sebeș. Potrivit ISU Alba șase persoane sunt rănite iar traficul în zona accidentului a fost blocat.

ADVERTISEMENT

„Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru acordarea primului ajutor medical și descarcerare la un eveniment rutier produs în zona Oarda de Jos. Este vorba de trei autoturisme implicate, șase persoane participante la trafic, din care o persoană este încarcerată”, a informat ISU Alba.

Ulterior, pompierii au anunțat că au reușit să descarcereze persoana prinsă în mașină, victima suferind un traumatism cranio-cerebral, din fericire fără să-i pună viața în pericol.

ADVERTISEMENT

Alte cinci persoane au fost asistate medical, la rândul lor prezentând răni ușoare. Traficul în zona accidentului a fost blocat la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș iar polițiștii fac cercetări la fața locului pentru a afla circumstanțele în care s-a produs acciddentul.

Pericolele vizibilității reduse

Poliția rutieră atrage atenția soferilor să-și mărească atenția atunci când conduc în condiții de vizibilitate scăzută, înainte de răsărit, și mai ales pe timp de noapte.

ADVERTISEMENT

Pe întuneric, nivelurile de insecuritate sunt mai ridicate, nu în ultimul rând din cauza lipsei de vizibilitate. Vizibilitatea redusă necesită o atenție și o vigilență mai mare din partea șoferului.

Există, de asemenea, și alte pericole asociate cu conducerea pe timp de noapte: percepția vizuală foarte redusă, contrast redus, câmp vizual redus luminile de la alte vehicule mai orbitoare, etc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, odată cu venirea iernii, conducerea pe vreme rea necesită o vigilență sporită. Atunci când condițiile meteorologice sunt nefavorabile, orientarea și rutina gesturilor la volan sunt perturbate.

Vremea rea este responsabilă pentru multe accidente grave iar ploaia multiplică acest risc de două ori. Pe vreme rea, șoferii trebuie să-și adapteze condusul în funcție de condițiile meteo. Vremea rea reduce vizibilitatea și alterează percepția distanțelor, ceea ce creează evident pericole.

 

 

ADVERTISEMENT