News

Zeci de șobolani surprinși în timp ce săreau dintr-o mașină de gunoi, în mers: ”Se întorc acasă”

Zeci de șobolani au fost surprinși în timp ce săreau dintr-o mașină de gunoi, în mers, pe o stradă din Canada. Trecătorii au fost amuzați și șocați în același timp.
04.04.2023 | 23:31
Zeci de sobolani surprinsi in timp ce sareau dintro masina de gunoi in mers Se intorc acasa
Zeci de șobolani surprinși în timp ce săreau dintr-o mașină. Foto: Observatornews
ADVERTISEMENT

Zeci de șobolani au fost surprinși în timp ce săreau dintr-o mașină de gunoi pe un drum public din Canada. Trecătorii au observat, amuzați, cum micuții săreau din mașină, probabil pentru că ”doreau să se întoarcă acasă”. Între timp, filmarea cu simpaticele rozătoare a devenit virală după ce a fost postată pe internet.

Zeci de șobolani surprinși în timp ce fugeau din mașină

”Uite doi, uite încă unul și încă unul. Fug cu toții înapoi acasă. Doamne Dumnezeule. Sunt peste tot pe drum”, a scris Eashan Raman, cel care a filmat scenele. Imaginea a fost surprinsă în momentul în care mașina de gunoi a încetinit, iar animăluțele au luat-o la fugă.

ADVERTISEMENT

”Este cu siguranță o infestare, așa că este o problemă, pentru că nu ar trebui să fie atâția șobolani care cad din camion”, a explicat Raman, potrivit CBS. În luna februarie, polițiștii Germani au anunțat că au ”salvat” 400 de șobolani găsiți în casa unei femei, iar alți 400 urmau să fie ”salvați”.

Poliția animalelor dintr-un land german au eliberat cei 400 de șobolani care erau ținuți cu forța într-o casă din Altenkirchen. Mai mulți voluntari de la protecția animalelor s-au alăturat salvatorilor, și au mai redat libertății alți 400 de șobolani, într-o a doua fază a misiunii de salvare, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au aflat de acest caz ca urmare a plângerilor depuse de vecini, care erau nemulțumiți de mirosul neplăcut. Se pare că femeia suferă de Tulburare de tezaurizare compulsivă (DSM-5) de tip hoarding. Femeia nu a considerat niciodată că ar avea o problemă reală și le-a transmis autorităților că situația era mereu sub control. Anchetatorii vor decide acum dacă o vor pune pe femeie sub acuzare sau o vor lăsa să scape cu un simplu avertisment.

Între timp, în Cluj șobolanii nu se salvează, ci se mănâncă, însă de asiatici veniți la muncă pe malurile Someșului. Claudiu Olenici, reprezentant al Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB), a postat o filmare în urmă cu două luni care a devenit virală, pentru că arată cum vietnamezii angajați în oraș vânează și mănâncă șobolani, dar și alte animale.

ADVERTISEMENT

OPMCB a mers în control la fabrica respectivă, unde ar fi fost filmate scenele în care muncitorii vietnamezi prepară animăluțele la proțap, însă nu au fost găsite dovezi concludente. “Am înțeles că acolo fiind o fostă fabrică de confecții metalice, ei și-au confecționat cuștile din sârme.

Cuștile au un mecanism de declanșare când intră animalul. Am fost într-o razie, dar din păcate nu le-am găsit capcanele. Sunt foarte bine ascunse. Ei sunt foarte precauți”, a declarat Claudiu Olenici. Probleme au fost căutate în continuare, în speranța că vor fi găsite și vor fi predate autorităților.

ADVERTISEMENT

Un caz similar a fost înregistrat în 2020, în comuna Gilău, când polițiștii au fost alertați pentru că unui bărbat din sat i-a dispărut câinele. Suspecții principali au fost mai mulți muncitori vietnamezi care i-au furat animalul și l-au mâncat. Atunci, polițiștii clujeni au găsit în frigiderul vietnamezilor resturi de carne pe care le-au trimis la expertiză, pentru a vedea dacă era de fapt câinele pierdut de bărbatul din Gilău.

ADVERTISEMENT