News

Zelenski dezvăluie care e următoarea țară vizată de Rusia: ”De fapt, întregul continent e amenințat”

Volodimir Zelenski este de părere că Rusia nu se va opri la Ucraina cu agresiunile militare. Liderul de la Kiev spune că o altă țară de pe flancul estic al NATO este vizată, iar apoi întregul continent.
09.03.2022 | 21:02
Zelenski dezvaluie care e urmatoarea tara vizata de Rusia De fapt intregul continent e amenintat
Volodimir Zelenski avertizează: Polonia, următoarea țară posibil vizată de Rusia. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De două săptămâni, Ucraina se confruntă cu o situație dramatică, după ce Rusia a declanșat o invazie militară. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este convins că Vladimir Putin are planuri de a extinde ofensiva.

Volodimir Zelenski avertizează: Polonia, următoarea țară posibil vizată de Rusia

În opinia liderului de la Kiev, Federația Rusă reprezintă o amenințare pentru mai multe ţări europene care sunt membre NATO, precum Polonia şi statele baltice (Lituania, Letonia, Estonia). Zelenski este sigur că Vladimir Putin vrea să ”sfâşie” Europa.

ADVERTISEMENT

El spune că un mare stat membru UE și NATO este în pericol să fie viitoarea țintă a Moscovei.

”Sunt sigur că Polonia este de asemenea în pericol. De fapt, întregul continent este ameninţat atât timp cât Rusia are posibilitatea să atace un alt stat”, spune preşedintele ucrainean, conform Agerpres.

Zelenski consideră că exemplul din prezent al Rusiei poate fi luat și de alte state, care ar putea să-şi atace vecinii mai mici. Liderul de la Kiev spune că apărarea Ucrainei este în realitate ”o acţiune globală împotriva războiului” care să descurajeze posibili atacatori în alte părţi ale lumii.

ADVERTISEMENT

Zelenski e convins că Rusia nu va declanșa un război nuclear

În ultimele zile, pe mai multe căi, Moscova a dat de înțeles că ar putea declanșa un război nuclear cu forțele occidentale, dacă aceste state se implică în conflictul din Ucraina.

Referindu-se la acest subiect extrem de sensibil, președintele ucrainean s-a arătat convins că este vorba despre o ”cacealma”, întrucât ”una este să fii un asasin și alta este să fii un sinucigaș”.

ADVERTISEMENT

”Ameninţarea lui Vladimir Putin cu armele nucleare denotă mai degrabă slăbiciune. Cine amenință cu folosirea armelor nucleare o face numai dacă nimic altceva nu mai funcţionează”, a spus Zelenski.

Reamintim că liderul de la Kremlin a ordonat, pe 27 februarie, plasarea forțelor ruse de descurajare nucleară în stare de alertă.

ADVERTISEMENT