Life

Zile în care nu se lucrează în iunie 2023. Câte libere primesc angajații de la stat în prima lună de vară

Zile în care românii nu muncesc în iunie 2023, conform legii. Cât stau acasă lucrătorii în prima lună din sezonul estival.
28.04.2023 | 20:24
Zile in care nu se lucreaza in iunie 2023 Cate libere primesc angajatii de la stat in prima luna de vara
Zile în care românii nu muncesc în iunie 2023. Cât stau acasă lucrătorii în prima lună din sezonul estival. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți dezvăluie care sunt zilele în care nu se lucrează în iunie 2023. Câte libere primesc angajații de la stat în prima lună de vară. Se anunță o nouă minivacanță, numai bună pentru odihnă, relaxare și distracție.

Zile în care românii nu muncesc în iunie 2023. Cât stau acasă lucrătorii în prima lună din sezonul estival

În prezent, cetățenii români se bucură de un weekend prelungit, dar deja se gândesc la zilele în care nu vor munci în iunie 2023. Peste o lună lucrătorii de la stat vor sta acasă o perioadă destul de lungă, care cuprinde mai multe sărbători.

ADVERTISEMENT

Ziua Copilului care pică în fiecare an pe 1 iunie este declarată din 2017 nelucrătoare. E o sărbătoare legală care anul acesta mai primește alături încă o zi, ceea ce înseamnă că angajații de la stat nu vor merge la serviciu nici pe 2 care pică vinerea.

Guvernul a decis în urmă cu câteva luni ca de anul acesta românii să beneficieze de liber și în a doua zi din iunie. De asemenea, preșcolarii și elevii nu vor merge la cursuri. Urmează weekend-ul 3- 4 iunie care este liber.

ADVERTISEMENT

La începutul săptămânii următoare creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile. Și această zi este liberă conform Codului Muncii în fiecare an. Asta înseamnă că oamenii se vor bucura de 5 zile libere consecutive, timp în care pot avea o vacanță frumoasă sau alte activități plăcute.

Ziua de 2 iunie se recuperează în școlile din România

Ministerul Educației a anunțat în decembrie 2022 că ziua de 2 iunie se va recupera în toate școlile din România. Politicienii au transmis către toate unitățile de învățământ că acest lucru se poate face și în avans.

ADVERTISEMENT

În plus, au mai spus că nu trebuie să fie depășit termenul de 30 iunie, în ciuda faptului că vacanța de vară de anul acesta începe pe 17 iunie. Mai mult decât atât, programa va fi foarte aglomerată din cauza Evaluărilor Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Potrivit structurii aprobate deja de minister, acestea încep pe 9 mai și se încheie pe 25 mai 2023. De asemenea, în această perioadă ceilalți elevi s-ar putea să fie nevoiți să aibă un program diferit sau să învețe în online.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, programele naționale Școala altfel și Săptămâna verde au loc în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Planificarea este lăsată la decizia unității de învățământ.

ADVERTISEMENT
Tags: