Fotbal international

Zlatan Ibrahimovic are statuie în Suedia! ”Este simbolul care ne arată că totul este posibil”. VIDEO

09.10.2019 | 07:47
Zlatan Ibrahimovic are statuie in Suedia Este simbolul care ne arata ca totul este posibil VIDEO
ADVERTISEMENT

Atacantul echipei Los Angeles Galaxy, Zlatan Ibrahimovic, are statuie în Suedia, aceasta fiind dezvelită marți în fața a câteva mii de persoane. Fostul internațional suedez în vârstă de 38 de ani a fost prezent la evenimentul organizat în orașul său natal, Malmo.

Zlatan Ibrahimovic are statuie în Suedia

Zlatan Ibrahimovic a marcat istoria fotbalului din țara sa și pentru a-i aduce un omagiu, Federația Suedeză de Fotbal a decis să-i ridice o statuie la Malmo, locul de naștere al marelui atacant. Statuia, care este este opera sculptorului Peter Linde, are o înălţime de 2,7 metri, cântăreşte 500 de kilograme, este amplasată pe un soclu de opt tone și a fost instalată între fostul și actualul stadion al  echipei Malmo FF.

ADVERTISEMENT

”Când vii la New York ai Statuia Libertății, iar când vii în Suedia ai statuia lui Zlatan. Nu contează de unde vii şi ce faci, statuia asta este simbolul că totul este posibil”, a declarat Ibrahimovic, vizibil emoționat. Starul suedez, care a marcat 62 de goluri în 116 meciuri jucate pentru naționala Suediei, a revenit în țara natală pentru acest eveniment, beneficiind de scurta pauză competițională din MLS.

Zlatan Ibrahimovic își salută fanii prezenți la inaugurarea statuii de la Malmo

Ibrahimovic, al doilea marcator din MLS în acest sezon

Zlatan Ibrahimovic și-a început cariera la Malmo FF, iar apoi a jucat la formațiile Ajax Amsterdam, Juventus Torino, Internazionale Milano, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United și Los Angeles Galaxy. Deși are vitrina plină de trofee, suedezul nu a reușit să câștige niciodată Champions League în ciuda faptului că a jucat la unele dintre cele mai importante echipe din Europa.

ADVERTISEMENT

Atacantul suedez a avut un sezon foarte bun până acum în Major League Soccer, reușind să o califice pe Los Angeles Galaxy în play-off. În cele 34 de etape din sezonul regulat, Ibrahimovic a marcat 30 de goluri, fiind al doilea golgheter al campionatului după mexicanul Carlos Vela (34 de reușite). Fanii români ai lui Zlatan își pot vedea idolul la Sports Festival 2020 de la Cluj Napoca, acolo unde a fost invitat de fostul său coleg de la Juventus, Adrian Mutu.