Sport

Zlatan Ibrahimovic ratează Euro! Accidentarea la genunchi i-a spulberat visul suedezului

15.05.2021 | 17:22
Zlatan Ibrahimovic rateaza Euro Accidentarea la genunchi ia spulberat visul suedezului
Zlatan Ibrahimovic ratează Euro din cauza accidentării le genunchi. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Zlatan Ibrahimovic nu va putea lua parte la Europeanul din vară din cauza accidentării la genunchi, care i-a încheiat deja acest sezon. 

Zlatan Ibrahimovic ratează Euro

Suedezul s-a rupt în Juventus – Milan 0-3 şi va fi nevoit să urmeze un tratament care îl va ţine departe de gazon timp de şase săptămâni. Ratează finalul de sezon cu AC Milan, dar şi Campionatul European.

ADVERTISEMENT

„În cursul acestei zile, Zlatan l-a anunţat pe antrenorul Janne Andersson că accidentarea nu-i permite să participe la Campionatul European din această vară. Însănătoşire grabnică, Zlatan. Sperăm să te vedem în cel mai scurt timp pe terenul de fotbal“, a scris Federaţia Suedeză de Fotbal pe Twitter.

Ce i-a recomandat doctorul

Zlatan Ibrahimovic a părăsit terenul în minutul 64 al partidei dintre Juventus şi AC Milan, din weekendul trecut. Din informaţiile apărute în presa internaţională, atacantului i s-a recomandat un plan de tratament precaut, care durează mai mult, dar cu rezultate sigure.

ADVERTISEMENT

Doctorul Volker Musahl, cel care l-a operat pe suedez în trecut, la ligamentele încrucişate, pe vremea când evolua la Manchester United, l-a consultat deja pe atacantul lui AC Milan şi i-a indicat deja ce trebuie să facă.

Final greu de sezon pentru AC Milan

Cu două etape înainte de finalul Serie A, AC Milan e pe locul al treilea, cu 75 de puncte. Atalanta (75 de puncte), Napoli (73) şi Juventus (72) sunt adversarele „diavolilor“ în lupta pentru un loc în top 4 şi o participare în sezonul următor de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Pentru rossoneri urmează un meci uşor cu Cagliari, iar după, în ultimul meci, „finala“ cu Atalanta. Zlatan a lipsit deseori în a doua jumătate a sezonului din cauza problemelor medicale, iar AC Milan a pierdut din avansul pe care îl avea la un moment dat, astfel că a ajuns să tremure pentru o prezenţă în Champions League, prima din 2014 până acum.

După accidentarea lui Ibrahimovic, cu Juventus, la scorul de 1-0 pentru „diavoli“, echipa a jucat bine şi a reuşit să se impună cu 3-0 în final. Mai mult, în intermediară, a spulberat-o pe Torino cu 7-0.

ADVERTISEMENT

Ibrahimovic, care va împlini 40 de ani în luna octombrie, şi-a prelungit contractul cu Milan pentru încă un sezon. Suedezul are, însă, probleme şi cu UEFA, după ce forul continental a lansat o investigaţie din cauza faptului că Zlatan este acţionar al unei case de pariuri, lucru care contravine regulilor UEFA,

Revenise la naţională după 5 ani de la retragere

Zlatan revenise la naţională după o pauză de cinci ani. În 2016, el îşi anunţase retragerea de la prima reprezentativă, dar a revenit asupra deciziei şi a evoluat pentru Suedia în primele partide din grupa de calificare la Mondialul din 2022.

A fost titular în meciurile cu Georgia, 1-0 pe teren propriu, şi Kosovo, 3-0 în deplasare. Ibrahimovic a dat două pase de gol, câte una în fiecare partidă.

  • 118 selecţii la prima reprezentativă are Zlatan Ibrahimovic
  • 62 de goluri a marcat pentru Suedia
  • 19 pase decisive a oferit colegilor din naţională
ADVERTISEMENT