News

Zona care ar putea deveni epicentrul noului coronavirus, cu 300.000 de morți. Avertismentul OMS

18.04.2020 | 10:58
Zona care ar putea deveni epicentrul noului coronavirus cu 300000 de morti Avertismentul OMS
ADVERTISEMENT

OMS a lansat un nou avertisment și a anunțat faptul că Africa ar putea deveni epicentrul noului coronavirus, cu 300.000 de morți.

Africa ar putea deveni epicentrul noului coronavirus

Africa ar putea deveni epicentrul pandemiei de coronavirus, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

Oficialii ONU au afirmat că, cel mai probabi, 300.000 de oameni vor muri pe continentul african din cauza noului coronavirus, aruncând 30 de milioane de oameni în pragul sărăciei.

În ultima săptămână, Africa s-a confruntat cu o creștere a cazurilor de infecții COVID-19. Cel puțin 1.000 de oameni au murit iar alte 19.000 de infecții au fost confirmate pe continentul african, cu o rată mai scăzută comparativ cu anumite zone din Europa sau Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Comisia Economică a ONU pentru Africa, cea care a avertizat că 300.000 de oameni vor muri pe continentul african din cauza COVID-19, a solicitat acordarea unui ajutor de 100 miliarde de dolari pentru Africa, inclusiv amânarea datoriilor externe.

Dezavantajele continetului în fața infecției COVID-19

OMS a anunțat că noul coronavirus pare să se răspândească în afara capitalelor statelor africane, accentuând faptul că lipsa de ventilatoare medicale este acută pe continent.

ADVERTISEMENT

În plus, mai mult de o treime din populația Africii nu are acces la o sursă de apă adecvată, în timp ce aproape 60% din populația urbană locuiește în zone foarte aglomerate, unde virusul s-ar putea răspândi foarte repede.

Până acum, pe continentul african au fost confirmate 19.000 de cazuri COVID-19, precum și 970 de morți, la o populație totală de 1,3 miliarde.

ADVERTISEMENT

Africa de Nord este regiunea cea mai afectată, astfel că Algeria, Egipt și Maroc au peste 2.000 de infecții și cel puțin 100 de morți.

Întrebată de ce Africa are, totuși, atât de puține cazuri în acest moment, Matshidiso Moeti, directorul OMS Africa, a declarat că motivul stă în călătoriile internaționale.

“Dacă vă uitați la proporția oamenilor care călătoresc, Africa are mult mai puțini oameni ce călătoresc internațional”, a declarat Moeti.

Cu toate acestea, acum că virusul se află și pe continentul african, OMS trebuie să acționeze ca și cum noul coronavirus se va răspândi la fel de repede ca în alte zone de pe mapamond.

ADVERTISEMENT