Life

Zona din România care atrage din ce în ce mai mulți români în această vară. Are o priveliște fascinantă și mii de turiști vin în fiecare weekend

Regiunea din țara noastră care îi captivează pe turiști sezonul acesta. E un cadru de poveste și foarte multe persoane ajung aici.
26.06.2023 | 17:15
Zona din Romania care atrage din ce in ce mai multi romani in aceasta vara Are o priveliste fascinanta si mii de turisti vin in fiecare weekend
Regiunea din țara noastră care îi captivează pe turiști sezonul acesta. E un cadru de poveste și foarte multe persoane ajung aici. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Zona din România care atrage din ce în ce mai mulți români în această vară. Are o priveliște fascinantă și mii de turiști vin în fiecare weekend. Care sunt motivele pentru care oamenii aleg această destinație specială.

Regiunea din țara noastră care îi captivează pe turiști sezonul acesta. E un cadru de poveste și foarte multe persoane ajung aici

Regiunea din țara noastră care îi captivează pe turiști sezonul acesta este reprezentată de un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. E un cadru de poveste și foarte multe persoane ajung aici.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de cea mai înaltă șosea din România, iar cel mai mare punct al său este în Pasul Urdele. Porțiunea de șosea trece prin mai multe orașe și localități din județele Gorj, Sebeș și Alba. Îi captivează pe oameni de la prima vizită.

În plus, este un drum căutat datorită peisajelor montane, dar și a temperaturilor scăzute, mult sub nivelul celor din alte zone, chiar și de 10 grade Celsius. În weekend-uri este luat la pas de mii de persoane din țara noastră.

ADVERTISEMENT

„Mai avem de prins câteva cadre frumoase. Sper să ţină vremea cu noi”, „Dacă era doar soare cred că nu priveam cadrul acesta, cu norii, aburul ieşind din munte e absolut super”.

„Chiar răcoarea o căutam pentru că, mai jos, la şes, de unde vin eu, temperaturile sunt caniculare şi atunci aici e un refugiu perfect”, sunt câteva dintre reacțiile pe care le-au avut turiștii, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT
Transalpina
Transalpina, locul vizitat tot mai des de turiști. Sursa foto: Instagram.com

Transalpina, un loc de poveste din România

Transalpina este un loc de poveste din România care îi impresionează pe tot mai mulți oameni în ultima perioadă. Drumul este închis pe perioada iernii, însă în celelalte sezoane din an este căutat pentru răcoare și priveliștea spectaculoasă.

Regiunea, cunoscută drept Regele drumurilor, se întinde pe o distanță de 137 de kilometri. Este un drum alpin care poate fi considerat un adevărat obiectiv turistic. Șoseaua atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri.

ADVERTISEMENT

Privirile oamenilor sunt încântate de frumusețe, de natura înconjurătoare, dar și de ciobanii care apar la fiecare pas. În plus, turiștii se bucură de multe obiective, printre care se numără: Cheile și Valea Gilortului, peștera Polovragi, Mănăstirea Polovragi și Crucea lui Ursache.

De asemenea, pe Transalpina există și peștera Muierilor este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate locuri din țara noastră. Se află în comuna Baia de Fier, în județul Gorj, și impresionează prin formațiunilor dezvoltate în interior și nu numai.

ADVERTISEMENT