Life

Locul ciudat din București care atrage ca un magnet turiștii străini. Românii nu sunt deloc impresionați de el

Locul din Capitală unde vin mulți turiști străini, adesea. Românii, în schimb, mai puțin, deoarece nu sunt impresionați de el.
06.05.2023 | 11:00
Locul ciudat din Bucuresti care atrage ca un magnet turistii straini Romanii nu sunt deloc impresionati de el
Ce spun turiștii despre locul din București ocolit de mulți români. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Un loc din Capitală, puțin apreciat de români și foarte controversat, este o atracție pentru turiștii care vin la noi în țară, curioși să descopere vechiul ”Micul Paris”. De multe ori îl includ pe lista de obiective pentru vizitat și se declară fascinați de peisaj. Au doar cuvinte de laude la adresa lui.

Locul controversat din București care îi fascinează pe turiști. Ce îi atrage

Chiar și presa de peste hotare a scris de bine despre locul din Capitală la care facem referire. O jurnalistă de la Financial Times a făcut un reportaj impresionant, a luat interviuri și a scos în evidență cele mai surprinzătoare părți ale destinației, transmite ziare.com

ADVERTISEMENT

Poate părea surprinzător, dar Piața Obor se află mai mereu printre obiectivele turistice pe care străinii vor să le vadă în țară. Și ei au aflat că românii nu o agreează atât de mult și le este dificil să înțeleagă din ce motiv, având în vedere că are multe legume, produse proaspete, și, nu în ultimul rând, mici.

”Nu pot să cred că Piața Obor a fost atât de jos pe lista de lucruri de făcut! Este o bucată uriașă de viață haotică și incredibilă din București. De la pește proaspăt, până la fructe și legume, la cei mai buni mici din oraș, la brânză, măsline, nuci. Nu există nimic asemănător în nicio țară pe care am vizitat-o ​​și am vizitat foarte multe”, este o recenzie a vizitatorilor de peste hotare, postată pe TripAdvisor.

ADVERTISEMENT

Turiștii, despre Piața Obor din București: ”Nu se aseamănă cu nicio alta din Europa”

De asemenea, turiștii sunt impresionați de dimensiunea locului și spun că niciodată nu au mai întâlni o piață atât de mare. Totodată, ei consideră că este o zonă ideală pentru a observa cum trăiesc oamenii în viața lor de zi cu zi. ”Nu există nimic asemănător în nicio altă țară”, mai subliniază ei.

”Acesta este un contrast total cu Bucureștiul turistic. Aici vezi oamenii adevărați care trăiesc acolo o viață normală. Piața este uriașă, probabil cea mai mare în care am fost vreodată. Produsele sunt cu adevărat proaspete și foarte accesibile. Am fost impresionați atât de legume, cât și de carne și pește”, au mai scris turiștii.

ADVERTISEMENT

Unii vizitatori sunt de părere că Piața Obor este una dintre cele mai bune din întreaga Europă, dar și cea mai mare. Dintre toate alimentele, micii și mămăliga i-au impresionat, la fel și prețurile lor, pe care le consideră unele foarte mici, având în vedere că sunt bine gătite.

”Aș clasifica această piață drept una dintre cele mai bune piețe din Europa și, de asemenea, una dintre cele mai mari!”, au mai transmis turiștii, care au observat și prospețimea legumelor, autenticitatea lor și hărnicia românilor.

ADVERTISEMENT
Tags: