Life

Zonele unde nu trebuie să mângâi niciodată pisica. Se va enerva dacă faci acest gest

Zonele unde nu trebuie să mângâi niciodată pisica. Felina se va enerva dacă faci acest lucru. Ce e important să știe stăpânii.
26.02.2024 | 13:05
Zonele unde nu trebuie sa mangai niciodata pisica Se va enerva daca faci acest gest
În ce zone nu e bine să mângâi pisica. Sursa foto: Unsplash/Paul Hanaoka
ADVERTISEMENT

Care sunt zonele unde nu trebuie să-ți mângâi niciodată pisica. Felina se va enerva dacă o atingi peste tot, spre deosebire de câini. Toți stăpânii trebuie să știe acest lucru.

Zonele unde nu trebuie să mângâi niciodată pisica, altfel se va enerva

Câinii adoră să fie mângâiați de stăpâni peste tot, însă pisicile nu sunt la fel de prietenoase atunci când vine vorba despre acest aspect. Acestea chiar te pot zgâria dacă le atingi unde nu trebuie.

ADVERTISEMENT

Felinele au mai multe zone pe care nu ar trebui să le mângâi niciodată, altfel nu vor avea o reacție tocmai plăcută. Câinilor le place să fie mângâiați pe burtă și nu refuză niciodată acest lucru.

În cazul pisicilor, lucrurile stau cu totul altfel. Felinelor nu le place deloc să fie mângâiate pe burtă, deoarece aceasta este o zonă vulnerabilă, pe care o preferă prădătorii.

ADVERTISEMENT

Dacă, totuși, pisica ta îți permite să-i mângâi burtica fără să te muște sau să te zgârie, atunci înseamnă că aceasta se simte în siguranță atunci când ești în preajma ei.

Pisicile sunt foarte diferite de câini în privința comportamentului și a manifestării unor gesturi. În timp ce aceștia dintâi își mișcă coada atunci când sunt fericiți, la feline nu este așa.

ADVERTISEMENT

Dacă atingi coada pisicii, aceasta se va enerva, pentru că este o zonă foarte sensibilă. Coada reprezintă o extensie a sistemului lor nervos, așa că nu ar trebui să o mângâi în această zonă.

De asemenea, coada joacă un rol foarte important pentru echilibrul felinei, pentru că le ajută să cadă mereu în picioare. Echilibrul lor poate fi perturbat de tracțiunea asupra cozii, așa că e mai bine să nu o atingi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, dacă îi atingi coada, pisica poate să asocieze gestul cu o traumă din trecut sau cu o amenințare. Pentru ca felina să aibă încredere în tine, atunci e bine să o mângâi doar la baza cozii, pe cap și sub bărbie, notează click.ro.

Cât timp poți lăsa pisica singură acasă

Deși sunt animale independente, și pisicile pot simți lipsa stăpânilor atunci când sunt plecați. Atunci când ești la muncă și lipsești mai multe ore pe zi, nu este o problemă. Atâta timp cât felina are apă și mâncare, iar temperatura din casă este potrivită, atunci nu vir fi probleme.

Pisica poate rămâne singură în locuință și pentru mai mult timp, cum ar fi 24 de ore, dacă i se asigură suficientă apă, hrană, dar și litiera la dispoziție. Dacă plănuiești să pleci într-o vacanță, atunci este nevoie să chemi pe cineva pentru a sta cu animalul de companie.

Pisicile pui nu trebuie lăsate prea mult singure, pentru că au nevoie de mai multă îngrijire, spre deosebire de cele adulte. Dacă rutina zilnică a pisicii este schimbată, atunci felina poate deveni stresată.

ADVERTISEMENT