News

A murit arhitectul George Vasiliu, la doar 25 de ani. Era cel mai tânăr consilier local din Sectorul 2

Arhitectul George Vasiliu a murit la doar 25 de ani, fiind cel mai tânăr consilier local din sectorul 2 și cel care coordona ONG-ul ”Străzi pentru oameni”.
02.01.2023 | 21:41
A murit arhitectul George Vasiliu la doar 25 de ani Era cel mai tanar consilier local din Sectorul 2
Consilier local mort la 25 de ani. Foto: FB
ADVERTISEMENT

Arhitectul era consilier local USR în București, decesul său fiind anunțat de primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook.

George Vasiliu a murit la doar 25 de ani

”Un tânăr de 25 de ani s-a stins în lupta cu o boala teribilă. Era cel mai tânăr consilier local al sectorului 2. Un om care s-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună. George Vasiliu s-a stins.

ADVERTISEMENT

Rămâne însă dorința lui de a schimba lumea, de a schimba Bucureștiul. Rămân ideile că străzile aparțin oamenilor, nu mașinilor. Rămâne credința lui că România poate fi schimbată de oameni care nu stau deoparte. Drum lin, George! Ne vei lipsi tuturor”, a transmis primarul.

George Vasiliu coordona ONG-ul ”Străzi pentru oameni”, ONG care promova pistele de biciclete, străzile pietonale și transportul alternativ.

ADVERTISEMENT

”Am pornit proiectul Străzi pentru oameni în 2017, pentru că îmi doresc să implic cât mai multă lume în proiectele care vor transforma Capitala într-un loc mai bun”, transmitea Vasiliu, pe site-ul ONG-ului.

”George a vrut Străzi pentru oameni. A vrut copaci plantați pe Bulevardul Regina Elisabeta. George avea tot timpul idei de proiecte pentru o viață mai bună pentru bucureșteni. Era mereu cu zâmbetul pe buze”, au transmis și cei de la USR Sector 3.

ADVERTISEMENT

”M-am văzut cu George doar de vreo două ori dar am vorbit mult la telefon. Avea planuri mari pentru Străzi pentru Oameni iar eu îl voiam în proiectele mele de dezvoltare comunitară, ca să dăm puțină culoare zidurilor gri din ghetourile din țară.

Plănuiam să ne ajutăm unul pe celălalt. Am râs mult și am rămas cu optimismul lui impregnat în timpane.

ADVERTISEMENT

Rămâi cu bine, George! Așa mi te aduc aminte, în proiectul tău de suflet. Prea devreme. Mult prea devreme”, a scris pe Facebook și Corina Atanasiu, cofondator al organizației ”O Țară ca Afară”.

Anul 2023 a început cumplit pentru marea familie USR. Vestea tristă de astăzi ne-a lovit pe toți.

George Vasiliu nu a fost doar prietenul și colegul nostru, nu a fost doar unul dintre cei mai tineri consilieri din București, nu a fost doar un arhitect care și-a iubit meseria, a studiat din vocație, din pasiune pentru tot ceea ce înseamnă capitala țării noastre. George a fost un om bun înainte de toate, un om căruia îi păsa de oameni, un om căruia îi păsa de comunitate. George a fost un luptător, un om optimist incurabil. Nu te vom uita, om bun!”, a scris și europarlamentarul Vlad Botoș.

”Ce rău îmi pare… – un copil atât de bun și de inimos! Dumnezeu să îl odihnească în lumină și să le dea putere părinților greu încercați. Copăcelul care încheie de obicei rândurile mele pe facebook era/este și pentru tânărul George, cu ideile lui formidabile, cu însuflețirea și dragostea pe care le-a pus în Străzi pentru Oameni”, a scris Mihai Șora.

ADVERTISEMENT
Tags: