Sport

„Regele e mort!”. Dispariția lui Pele, pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Cum arată cele mai tari coperți. Foto

Presa internațională i-a oferit un ultim regal legendarului Pele, considerat de mulți cel mai bun fotbalist din toate timpurile.
30.12.2022 | 13:42
1124 de goluri a marcat Pele în cariera sa pentru Santos și NY Cosmos, la care se adaugă 77 pentru naționala Braziliei. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dispariția singurului fotbalist care a câștigat de trei ori Campionatul Mondial a zdruncinat lumea fotbalului și nu numai.

Marile publicații din lumea întreagă au dedicat zeci de pagini pentru Pele

Deși legendarul fotbalist era grav bolnav de câțiva ani, moartea sa a șocat întreaga planetă. Toate marile publicații i-au închinat coperți emoționante și care vor rămâne în analele fotbalului. FANATIK prezintă cum a fost văzută moartea lui Pele în cele mai importante ziare din jurul lumii, de la Brazilia, la Europa și zona arabă.

ADVERTISEMENT

Spaniolii de la AS au avut poate cea mai emoționantă copertă „O Rei” (1940-2022): „Picioarele lui Pele, de Annie Leibovitz”, a fost titlul jurnaliștilor, alături de fotografia superbă realizată de celebra artistă.

Ziarul AS, fotografie emoționantă cu picioarele de „aur” ale lui Pele, realizată de celebra artistă Leibovitz.
Ziarul AS, fotografie emoționantă cu picioarele de „aur” ale lui Pele, realizată de celebra artistă Leibovitz.

Celebrul cotidian Ojogo din Portugalia a avut de asemenea o copertă de impact: „Evadare în eternitate. Pele (1940-2022)”.

ADVERTISEMENT
Ojogo, mesaj emoționant pentru Pele și o fotografie reprezentativă pentru genialul fotbalist
Ojogo, mesaj emoționant pentru Pele și o fotografie reprezentativă pentru genialul fotbalist.

Presa engleză nu s-a ferit să folosească cuvinte mari. Cei de la Daily Star au titrat: „Adevăratul GOAT (Cel mai bun din toate timpurile)”. 

Englezii de la Daily Star, la picioarele lui Pele
Englezii de la Daily Star, la picioarele lui Pele

Presa din Italia, titluri copleșitoare despre Pele: „Regele e mort”

Cunoscuta publicație Corriere dello Sport a dat un titlu tulburător, care a făcut referire la poreclele lui Pele „O Rei” („Regele”): „Regele a murit”.

ADVERTISEMENT
Corriere dello Sport, copertă tulburătoare cu Pele
Corriere dello Sport, copertă tulburătoare cu Pele.

Gazzetta dello Sport a mers în aceeași direcție și a spus povestea lui Pele: „A fost odată ca niciodată un rege”.

Gazzetta dello Sport, copertă emoționantă dedicată lui Pele
Gazzetta dello Sport, copertă emoționantă dedicată lui Pele.

Britanicii de la Daily Mail i-au făcut o adevărată declarație de dragoste brazilianului: „Rămas bun, Pele, geniul care a definitit frumusețea fotbalului”. 

ADVERTISEMENT
Daily Mail, caracterizare extraordinară pentru Pele
Daily Mail, caracterizare extraordinară pentru Pele.

Nici francezii de la L’Equipe nu s-au lăsat mai prejos. Publicația considerată una dintre cele mai prestigioase din lume a titrat: „Pele a fost un rege”. 

L'Equipe, revenențe pentru „Regele” Pele
L’Equipe, revenențe pentru „Regele” Pele.

Spaniolii de la Marca, imagine extrem de puternică

Ziariștii de la Marca au publicat un număr dedicat lui Pele, iar pe prima pagină a fost scris cu litere „uriașe” numele lui Pele, un impact vizual extrem de puternic.

Marca, copertă cu impact vizual și emoțional puternic
Marca, copertă cu impact vizual și emoțional puternic.

Presa din Brazilia l-a plâns pe legendarul fotbalist ca pe cineva din familie. Abola și Folha de S. Paolo au titrat: „Pele a murit”.

Presa din Santos la moartea lui Pele, cel mai important personaj din istoria orașului
Presa din Santos la moartea lui Pele, cel mai important personaj din istoria orașului

Presa din Argentina, copertă tulburătoare pentru Pele: „Adio pentru eternitate. Tristețea nu are sfârșit”

Ziarul „Ole” din Buenos Aires, Argentina, s-a solidarizat cu durerea brazilienilor după ce argentinienii l-au pierdut și pe ei pe Maradona: „Adio pentru eternitate. Tristețea nu are sfârșit”.

Presa din Argentina înțelege cel mai bine pierderea lui Pele, după decesul lui Diego Armando Maradona. Mesaj în portugheză pe prima pagină pentru brazilieni
Presa din Argentina înțelege cel mai bine pierderea lui Pele, după decesul lui Diego Armando Maradona. Mesaj în portugheză pe prima pagină pentru brazilieni.

Interesant că în majoritatea publicațiilor din Anglia și Marea Britanie, Pele a fost „desemnat” cel mai bun fotbalist. din toate timpurile. Acest lucru poate fi interpretat și ca o „înțepătură” la Diego Armando Maradona.

ADVERTISEMENT