News

Locuri noi de parcare care le blochează pe cele vechi, în Titan. Ce spune Primăria Sectorului 3 despre “minunea” dintre blocuri

Primăria Sectorului 3 a băgat ”în ceață” locatarii unui bloc din zona Titan, după ce în a trasat locuri de parcare pe două rânduri, la distanță de doar câțiva metri.
25.08.2023 | 11:03
Locuri noi de parcare care le blocheaza pe cele vechi in Titan Ce spune Primaria Sectorului 3 despre minunea dintre blocuri
Așa arată noua parcare din zona Titan, pentru care Primăria Sectorului 3 percepe un tarif anual / Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Locatarii unui bloc de pe strada Reconstrucției, din Sectorul 3 al Capitalei, și-au găsit, zilele trecute, locurile de parcare retrasate într-un mod original. Mai exact, la câțiva metri de spațiul în care oamenii își lăsau autoturismele în mod obișnuit, au apărut alte locuri de parcare, cu număr identic, dar cu litera b) la sfârșit (primele având litera a).

Locatar: ”N-am văzut așa ceva în viața mea”

Oamenii din zonă au sesizat redacția FANATIK în legătuă cu ”minunea din Titan”, respectiv parcările care blochează alte parcări, cu ”voie de la primărie”. Mai ales că taxa anuală pentru un loc de parcare se ridică, aici, la 600 de lei.

ADVERTISEMENT

Problema este că distanța dintre cele locurile de parcare de la trotuar și cele de pe mijlocul aleii sunt atât de mici încât nu permit manevrele necesare scoaterii autoturismului, decât cu ajutorul proprietarului celuilalt loc de parcare.

Locuri parcare dublate in sectorul 3
Așa arată locurile de parcare „dublate”, de pe Intrarea Reconstrucției din Sectorul 3. Foto: Fanatik

“Domne, eu așa ceva n-am văzut în viața mea! Pe ce criterii sunt angajați ăștia, la primărie?”, se revoltă un locatar din bloc cu parcare “la trotuar”, blocată.

ADVERTISEMENT

“Nu pot să cred… eu tot zic că e o glumă… proastă, dar glumă”, mai spune o doamnă plecând cu mașina dintr-o parcare cu a).

Primăria Sectorului 5 explică noul concept de parcare pentru familii

Într-un punct de vedere solicitat de FANATIK, reprezentanții primăriei Sectorului 3 au explicat că locurile de parcare de pe strada Reconstrucției sunt ”dublate”.

ADVERTISEMENT

”Astfel, un loc de parcare este situat în fața altui loc de parcare, primul loc fiind cel existent, accesul făcându-se prin spațiul destinat celui de-al doilea loc”, se arată în răspunsul Primăriei Sectorului 3 pentru FANATIK.

Locurile de parcare dublate se vor atribui nominal și exclusiv pentru același imobil, dar pentru persoane fizice diferite, mai arată reprezentanții primăriei, citând din Regulamentul privind gestionarea locurilor din parcările de ședință de pe raza Sectorului 3, aprobat de HCLS3 din 30 august 2022.

ADVERTISEMENT

Acord scris de la vecin, pentru ocuparea locului de parcare din față

Există, însă, și excepții de la această regulă. Astfel, locurile marcate cu b) pot fi atribuite și către imobile diferite, prin prezentarea unui acord scris al deținătorului primului loc de parcare, în cazul în care acesta este deja atribuit. Dacă ambele locuri sunt libere, atunci solicitanții trebuie să se înțeleagă și să prezinte un acord scris în legătură cu alegerea făcută.

”În situația în care primul loc de parcare este atribuit nominal, iar pentru cel de al doilea loc de parcare nu sunt depuse solicitări de atribuire pentru același imobil sau imobile diferite, conform alin. (2), dar exista solicitări pentru atribuirea celui de al doilea loc de parcare per imobil, depuse de către alți solicitanți care nu se încadrează în prevederile alin. (2), administratorul are dreptul de al reloca pe deținătorul primului loc de parcare pe un alt loc de parcare nominal, din proximitatea domiciliului/reședinței/sediului social sau punctului de lucru, fără acordul acestuia”, se mai arată în răspunsul Primăriei Sectorului 3 pentru FANATIK.

Cum pot fi folosite parcările nenominale

Anul acesta, Sectorul 3 a reglementat și situația locurilor de parcare nenominale. Acestea pot fi folosite de locuitorii sectorului pe baza unei autorizații de parcare emise de instituție, de luni până duminică, între orele 08:00 și 18:00. În acest interval, deținătorii de autorizație pot folosi orice parcare nenominală din sector, fără plata unui tarif unic orar, cu excepția parcării subterane de la Decebal.

Șoferii care tranzitează Sectorul 3 pot folosi locurile de parcare nenominale, pe o perioadă limitată, în schimbul unui tarif unic, de 5 lei pe oră, indiferent de oră sau zi a săptămânii. Plata se face prin SMS la un număr special.

ADVERTISEMENT