News

Plan Roşu de intervenţie la o fabrică de mobilă din Câmpia Turzii. Cel puţin zece persoane s-ar fi intoxicat

14 persoane s-au intoxicat luni cu o substanţă utilizată la curățarea unor piese de mobilier, într-o societate comercială din Câmpia Turzii.
25.03.2024 | 13:48
Plan Rosu de interventie la o fabrica de mobila din Campia Turzii Cel putin zece persoane sar fi intoxicat
12 muncitori au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma incidentului Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alertă a forţelor de salvare la Câmpia Turzii, unde a fost activat Planul Roşu de intervenţie, după semnalarea unei posibile intoxicații cu o substanță de curățare, la o societate comercială de prelucrare a mobilei.

Cei intoxicaţi prezintă simptome uşoare

Din informațiile furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 12 persoane, conștiente și cooperante, acuză stare de rău. “Pentru asigurarea asistenței medicale de urgență, la nivelul județului Cluj a fost activat Planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resursei medicale la fața locului”, se arată într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la locul indicat au fost alocate o mașină de stingere, o ambulanță SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și trei ambulanțe SAJ.

Ulterior, ISU Cluj a revenit cu un comunicat în care a detaliat intervenţia. „Au fost evaluate 14 persoane de către echipajele medicale. Din fericire, toate prezintă simptome ușoare.

ADVERTISEMENT

Urmează să fie stabilit câte dintre acestea vor fi transportate la spital. Până acum, niciuna nu a fost transportată la spital”, au transmis reprezentanţii ISU.

Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat în jurul orei 14. Niciuna dintre persoanele consultate de medici nu a dorit să fie transportată la spital, iar echipajele ISU s-au întors la bază fără niciun pacient.

ADVERTISEMENT

Planul Roşu de intervenţie este activat în cazul în care în urma unui accident rezultă un număr de cel puţin opt victime cu afecţiuni grave sau 12 victime cu orice fel de afecţiuni sau dacă este depăşită capacitatea de intervenţie obişnuită a structurilor locale SMURD şi a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

De obicei, primul echipaj medical sau de prim ajutor sosit la locul intervenţiei, în funcţie de gradul de gravitate existent, face propunerea de activare a Planului Roşu, inspectorului-şef al ISU, prin intermediul dispeceratului medical.

ADVERTISEMENT

Din momentul declanşării Planului Roşu, serviciile publice de ambulanţă intră sub coordonarea ISU. În acelaşi timp, dacă situaţia o impune, inspectorul-şef al ISU poate solicita pe o durată limitată şi echipajele serviciilor private de ambulanţă.

ADVERTISEMENT