News

17 milioane de euro pentru o linie de tramvai proiectată greșit, în Timișoara. Tramvaiul se lovește de stâlpi

La primele teste cu tramvaiul, s-a constatat că linia de tramvai a fost pusă prea aproape de stâlpi. Prin urmare, lucrarea va fi refăcută.
07.12.2023 | 07:20
17 milioane de euro pentru o linie de tramvai proiectata gresit in Timisoara Tramvaiul se loveste de stalpi
Linie de tramvai proiectată greșit, în Timișoara. colaj Fanatik/ Foto Forumul STPT
ADVERTISEMENT

17 milioane de euro pentru o linie de tramvai proiectată greșit, în Timișoara. Autoritățile și constructorul și-au dat seama de gafă atunci când au fost efectuate primele teste, iar acum lucrarea va fi refăcută.

Linie de tramvai proiectată greșit în Timișoara

Se întâmplă pe una dintre cele mai circulate artere din Timișoara, și anume bulevardul Cetățenii, care a fost refăcut. Lucrările s-au desfășurat în ultimii trei ani, iar locuitorii așteptau cu nerăbdare să fie finalizate.

ADVERTISEMENT

Însă, la primele teste cu tramvaiul, s-a constatat că linia de tramvai a fost pusă prea aproape de stâlpi, la intersecția dintre Calea Torontalului și Cetății, notează Opinia Timișoarei. În virajul la dreapta într-o curbă ușoară, tramvaiul lovește stâlpii respectivi.

Prin urmare, lucrarea va fi refăcută. Deși ar fi trebuit să fie gata în luna septembrie a acestui an, termenul a fost extins până la finalul lui 2023. Lucrările sunt făcute de compania Porr Construct, în asociere cu alte 7 firme.

ADVERTISEMENT

Lucrările vor fi refăcute complet

Potrivit autorităților locale, greșeala s-ar fi produs la execuție. Prin urmare, partea respectivă din intersecție va trebui să fie refăcută complet, transmite viceprimarul din Timișoara, Ruben Lațcău.

„Vor începe să să refacă această intersecție în întregime, de la fundație înapoi, în așa fel încât să ne asigurăm că la sfârșit avem o intersecție total funcțională unde se poate circula fără probleme atât cu tramvaiul, cât și cu mașina, și mai ales că nici nu vom avea peste 5 ani, 10 ani alte probleme de rezolvat”, a declarat acesta, pentru presa locală.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul a precizat că lucrarea va fi refăcută pe banii constructorului. Termenul de finalizare este 28 decembrie, iar autoritățile spun că vor să fie respectat și să nu mai acorde nicio zi în plus constructorului.

„Termenul de finalizare a lucrărilor este 28 decembrie, termenul de finalizare a contractului. Nu vor primi nicio zi în plus pentru această eroare. Așteptarea noastră este să fie rezolvată în acest termen.

ADVERTISEMENT

În cazul în care termenul va fi depășit cu siguranță vor fi penalități și de asemenea așteptarea este ca această eroare să fie rezolvată în întregime pe cheltuiala executantului”, a adăugat viceprimarul Ruben Lațcău.

 

ADVERTISEMENT
Tags: