News

Bogdan Olteanu, eliberat din închisoare. Fostul viceguvernator BNR avea o condamnare de 5 ani

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, va fi eliberat din închisoare. Acesta a ispășit mai puțin de 2 ani din condamnarea de 5 ani primită în dosarul de trafic de influență în favoarea lui Sorin Ovidiu Vîntu.
18.08.2022 | 15:39
Bogdan Olteanu eliberat din inchisoare Fostul viceguvernator BNR avea o condamnare de 5 ani
ADVERTISEMENT

Conform unei decizii a Curții de Apel București (CAB), fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, va fi eliberat din închisoare.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator BNR, eliberat din închisoare. Decizie definitivă a Curții de Apel

Bogdan Olteanu, un cunoscut liberal, care în trecut a mai ocupat și poziția de președinte al Camerei Deputaților, fusese condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul mitei de 1 milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

ADVERTISEMENT

Prin decizia de joi, una definitivă, CAB confirmă o decizie a Tribunalului București.

Pe 8 iulie, magistrații de la Tribunalul București au admis o cerere de revizuire formulată de fostul viceguvernator BNR și a dispus suspendarea executării pedepsei acestuia până la soluționarea revizuirii.

Minuta instanței, conform G4Media:

”DP.296/CO/Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii de şedinţă din data de 08.07.2022, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul penal nr. 15635/3/2022/a1. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

ADVERTISEMENT

Definitiva. Pronunţată şedinţă publică, azi 18.08.2022”.

Bogdan Olteanu, condamnat în 2020. Acuzațiile aduse de DNA

În octombrie 2020, Bogdan Olteanu a primit o condamnare definitivă la 5 ani de închisoare cu executare.

Fostul viceguvernator BNR și important lider PNL fusese trimis în judecată în 2016. Procurorii DNA l-au acuzat pe acesta că în 2008, când ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților, a primit 1 milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

ADVERTISEMENT

Suma era oferită pentru ca Olteanu să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Mihaiu avea să fie numit în 18 septembrie în această funcție.

La proces, DNA l-a acuzat pe Olteanu de trafic de influență. Procurorii au cerut 10 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție mai preciza, în referatul din acest caz, că suma de 1 milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive.

Apoi, după o cerere a lui Vîntu, banii i-au fost trimiși lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea în sediul PNL.

ADVERTISEMENT
Tags: