Life

5 semne care îți spun că ai viruși în telefon. Mare atenție la primul dintre ele

Iată 5 semne care îți spun că ai viruși în telefon. E important să fii atent la primul dintre ele, pentru că s-ar putea să îți dai seama de o mare problemă.
01.02.2024 | 12:18
5 semne care iti spun ca ai virusi in telefon Mare atentie la primul dintre ele
5 semne care îți spun că ai viruși în telefon. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama dacă ai viruși în telefon? Există 5 semne care ar trebui să te îngrijoreze. Fii atent la ele, iar dacă te regăsești în această ipostază, atunci este bine să iei măsuri pentru a evita eventualele neplăceri.

5 semne care îți spun că ai viruși în telefon

Nimeni nu își dorește să aibă viruși în telefon. Chiar și așa, având în vedere modul cum atacatorii acționează acum, sunt șanse destul de mari ca dispozitivele tale să fie expuse în fața anumitor pericole de acest tip.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum îți dai seama dacă ai viruși în telefon? Poate te-ai întrebat și tu măcar o dată acest lucru și încă nu ești dispus să mergi la un specialist care să îți dea verdictul direct.

Află că există 5 semne care îți spun că ai viruși în telefon. Iar dacă și tu le-ai observat și persistă, înseamnă că dispozitivul tău ar putea fi afectat. Primul dintre ele trebuie să te pună pe gânduri deja.

ADVERTISEMENT

Bateria telefonului tău se descarcă mai repede decât de obicei? Poate până acum ținea o zi întreaga, dar acum nu reușești să prinzi nici măcar prânzul cu bateria la o capacitate rezonabilă.

Este important însă în cât timp se consumă bateria. Dacă procentele scad în câteva minute, asta trebuie să îți dea de gândit. Programele malware pot efectua operațiuni în fundal, iar tu nu știi despre ele. Acesta e și motivul pentru care bateria se termină mai repede.

ADVERTISEMENT

Un alt semn care îți arată că ai viruși în telefon este supraîncălzirea telefonului. Dacă nu l-ai ținut în soare și nici nu l-ai folosit intens câteva minute, atunci el nu trebuie să fie fierbinte la atingere.

Legătura dintre viruși și conectarea la rețeaua Wi-Fi

În cazul în care observi acest detaliu, este bine să iei măsuri. Programele malware solicită telefonul mult, mai exact procesorul acestuia, iar de aici apare și supraîncălzirea dispozitivului.

ADVERTISEMENT

Un al treilea semn care îți spune că ai viruși în telefon este legat de funcționalitatea acestuia. Dacă telefonul merge din ce în ce mai greu, deși memoria nu este plină și nici nu ai descărcat noi aplicații, atunci există o problemă.

Totodată, dacă dispozitivul tău se blochează mai des, poate fi vorba depsre un malware. Telefonul tău pierde semnal sau pierde conexiunea la rețeaua Wi-Fi? Și acesta poate fi un semn de asemenea.

Iar ultimul și pe care toți utilizatorii trebuie să îl analizeze e legat de aplicații. Uite-te atent în telefonul tău. Dacă observi o aplicație pe care nu-ți amintești că ai instalat-o vreodată, atunci dispozitivul poate fi în pericol.

Mai departe nu trebuie să deschizi aplicația și nici să o dezinstalezi. Cel mai bine este să resetezi dispozitivul la setările din fabrică. Doar așa îl poți curăța de viruși în mod eficient.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze