Life

Semnul care îți pune că bateria telefonului tău e în pericol. Ce trebuie să faci neapărat când îl observi

Cum îți dai seama că bateria telefonului tău este în pericol. Semnul care trebuie să te facă să iei măsuri cât mai repede.
29.12.2023 | 23:45
Semnul care iti pune ca bateria telefonului tau e in pericol Ce trebuie sa faci neaparat cand il observi
Cum îți dai seama că bateria telefonului tău este în pericol. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Semnul care îți arată că îți distrugi bateria telefonului mult mai repede. Specialiștii spun că trebuie să iei măsuri din momentul în care l-ai observat. Iată despre ce este vorba.

Semnul care îți arată că bateria telefonului tău este în pericol

Dacă ai impresia ca bateria telefonului tău este în pericol, semnele sunt foarte clare și la vedere. Mai exact, primul lucru care ar trebui să-ți dea de gândit este durata bateriei tale.

ADVERTISEMENT

În plus, este o adevărată problemă dacă telefonul tău nu se mai încarcă după ce a ajuns la 80%. În cazul în care deții un iPhone, există trei motive pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla.

Primul este că ai un iPhone 15 și ai activat manual limita de 80%. Al doilea este că ai un model pe care rulează iOS 13 sau o versiune ulterioară și încărcarea optimizată a bateriei este activată.

ADVERTISEMENT

Această funcție este concepută pentru ca bateria telefonului să nu se degradeze prematur. De obicei, este utilizată atunci când ai o anumită oră la care obișnuiești să-ți pui dispozitivul la încărcat.

iPhone-ul învață această rutină și menține încărcarea la 80%. Poți oricând să anulezi această funcție doar atingând notificarea ce apare pe ecran în momentul în care limita a fost atinsă.

ADVERTISEMENT

Nu expune telefonul la căldură

Al treilea motiv pentru care telefonul tău se poate opri la 80% este faptul că s-a supraîncălzit. În timp ce temperaturile scăzute pot afecta temporar durata de viață a bateriei, supraîncălzirea regulată poate avea un efect permanent.

„iPhone este proiectat să funcționeze bine într-o gamă largă de temperaturi ambientale, 16° până la 22° C, fiind zona de confort ideală. Evitați să utilizați sau să încărcați dispozitivul la temperaturi ambientale mai mari de 35 ° C, ceea ce poate reduce permanent durata de viață a bateriei.

ADVERTISEMENT

Software-ul poate limita încărcarea la peste 80% atunci când sunt depășite temperaturile recomandate pentru baterie”, a anunțat Apple despre funcționarea dispozitivelor, conform The Sun. 

Astfel că, pentru a te asigura că bateria telefonului tău nu este în pericol, indiferent de brand, mută dispozitivul într-un loc mai răcoros atunci când este la încărcat și ține-l departe de sursele externe de căldură.

ADVERTISEMENT
Tags: