Life

Aplicațiile care blochează viteza la internet. Pot afecta și conexiunea la routerul Wi-Fi

Știai că unele aplicații blochează viteza la internet? Tocmai din cauza lor s-ar putea ca și conexiunea la routerul Wi-Fi să fie afectată.
09.01.2024 | 11:27
Aplicatiile care blocheaza viteza la internet Pot afecta si conexiunea la routerul WiFi
Aplicațiile care blochează viteza la internet. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să eviți aplicațiile care blochează viteza la internet, atunci sfaturile de mai jos îți vor fi extrem de utile. Poți uita de conexiunea afectată la routerul Wi-Fi și vei putea să folosești la maxim dispozitivul tău.

Aplicațiile care blochează viteza la internet

Poate nu te-ai gândit până acum, dar unele aplicații blochează viteza la internet. Și nu sunt singurele. Se pare că și multitudinea de file de browser deschise pe calculator, sau pe telefon, pot afecta conexiunea la routerul Wi-Fi.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la The Sun, programele din fundal, cum ar fi filele și aplicațiile deschise, utilizează internetul pentru a verifica actualizările, pentru a trimite și a primi date și pentru a consuma memorie.

Asta înseamnă că practic blochează viteza la internet. Iar acest lucru se întâmplă în special atunci când la rețeaua Wi-Fi sunt conectate toate dispozitivele, care la rândul lor au deschise mai multe aplicații sau file.

ADVERTISEMENT

Ele pot reduce semnificativ lățimea de bandă disponibilă. Trebuie menționat faptul că lățimea de bandă se referă la cantitatea maximă de date care poate fi transmisă prin Wi-Fi într-o anumită perioadă de timp, arată sursa citată.

Ce trebuie să faci dacă internetul nu funcționează bine

Iar aceasta este partajată de toți utilizatorii de internet dintr-o anumită zonă. Drept rezultat, toate aplicațiile și filele deschise ajung să consume o mare parte din această lățime de bandă.

ADVERTISEMENT

Ce să faci dacă ți se blochează viteza la internet sau dispozitivul tău funcționează greu? Nu trebuie decât să te asiguri că aplicațiile pe care nu le mai folosești nu funcționează. Astfel, ai grijă să le închizi.

În ceea ce privește filele de pe browser, acestea ar fi bine să fie închise atunci când nu ne mai sunt utile. Iar dacă nici așa, internetul nu revine la normal, atunci calculatorul sau telefonul trebuie repornite.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va șterge orice memorie rezervată de la filele închise și va elibera spațiu pe memoria RAM. Ține cont de faptul că orice aplicație poate să blocheze viteza la internet și poate afecta conexiunea la routerul Wi-Fi. Drept urmare, cel mai bine ești atent atunci când mai multe aplicații rulează în același timp.

ADVERTISEMENT