ADVERTISEMENT
News

6 decembrie, data la care vor avea loc alegerile parlamentare! Anunț oficial de la Autoritatea Electorală

Autor: Alexandru Năstase | 03.09.2020 | 09:51
6 decembrie, data la care vor avea loc alegerile parlamentare! Anunț oficial de la Autoritatea Electorală
Alegeri parlamentare 2020. Toate informațiile despre scrutinul de duminică. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

A devenit oficial – 6 decembrie este data la care vor avea loc alegerile parlamentare! De altfel, Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că a pus la punct ultimele detalii.

ADVERTISEMENT

AEP a pregătit un plan de hotărâri de guvern, plan care intră pe agenda suplimentară a şedinţei de guvern.

„Da, aşa cum aţi văzut, alegerile parlamentare pentru Senat, Camera Deputaţilor, vor fi organizate în data de 6 decembrie.

ADVERTISEMENT

Se știe data la care vor avea loc alegerile parlamentare!

Vorbim în acest momente de un pachet de hotârâri de guvern prin care vom adopta, în primul rând, data alegerilor, (…)

(…) în cel de-al doilea rând, calendarul pentru acest proces electoral şi hotărâre privind alocarea sumelor necesare bugetului alegerilor parlamentare, (…)

ADVERTISEMENT

(…) cât şi măsuri care vor fi luate pentru organizarea procesului electoral în condiţii bune”, a spus Constantin Florin Mituleţu-Buică, preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

„Azi sunt programate a fi adoptate aceste hotărâri de guvern, pentru că pe data de 7 (n.r. septembrie), (…)

ADVERTISEMENT

(…) de luni, vom intra în calendar, în vederea organizării acestui proces electoral”, a mai zis Constantin Florin Mituleţu-Buică, preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente

Vă readucem aminte că senatorul USR Radu Mihail a anunțat că depune la Parlament un proiect legislativ pentru a modifica Legea privind organizarea alegerilor parlamentare astfel încât românii din Diaspora să beneficieze, din nou, de regulile şi procedurile aplicate la alegerile prezidenţiale din 2019.

ADVERTISEMENT

Radu Mihail transmite că alegerile parlamentare de anul acesta nu pot avea loc în condiţii optime fără modificarea urgentă a Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă al USR.

„Românii din străinătate vor pierde toate beneficiile de la prezidenţiale, datorită cărora au fost eliminate cozile uriaşe de la secţiile de votare, dacă legislaţia electorală nu va fi urgent actualizată”, subliniază Radu Mihail.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!