Fotbal intern

7 formaţii vor juca în Liga 3, deşi au ratat promovarea pe teren. FRF le-a adăugat pentru a completa seriile

12.08.2020 | 19:03
7 formaţii vor juca în Liga 3, deşi au ratat promovarea pe teren. FRF le-a adăugat pentru a completa seriile
Bărăganul Ciulniţa va juca în Liga 3, chiar dacă a pierdut barajul cu CSA Steaua. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit miercuri, 12 august, ca 7 formaţii de Liga 4 care au ratat promovarea pe teren să fie înscrise în Liga 3.

Cele şapte au beneficiat de modificările sistemului competiţional, survenite din cauza pandemiei de coronavirus, prin care s-au eliberat şapte locuri în noul sezon de Liga 3.

Astfel, CSO Plopeni, CS Avântul Valea Mărului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș și AS FC Bărăganul Ciulnița vor juca în Liga 3, în sezonul 2020-2021, deşi au pierdut barajele de promovare.

ADVERTISEMENT

Cine a promovat sportiv

14 cluburi de Liga 4 au obţinut accesul în Liga 3 pe teren, în baraje de promovare: ACS Bradu Borca, CS Dante Botoșani, CSM Satu Mare, CS Progresul Șomcuța Mare, CS Unirea Ungheni 2018, CSM Corona Brașov, ACS Progresul Ezeriș, CS Avântul Periam, ACS Voința Budeasa, CSO Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, CSA Steaua București, ACS Sportul Chișcani, CS Gloria Albești.

Sistemul de desfăşurare a Ligii 3. Costurile testelor pentru COVID-19 pun în pericol competiţia

Sezonul 2020-2021 al Ligii 3 presupune 5 serii de câte 18 formaţii. În total, 90 de echipe care vor juca în cele 5 campionate regionale.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă, în acest moment, o reprezintă protocolul sanitar adoptat pentru Liga 3. Acesta este identic pentru primele trei divizii din România.

FRF, LPF şi Ministerele Sportului şi al Sănătăţii au convenit pentru efectuarea de teste regulate pentru COVID-19, dar acest lucru implică nişte costuri prea mari pentru cluburile din eşaloanele inferioare.

ADVERTISEMENT

Un singur test costă aproximativ 50 de euro. Pentru o singură etapă, un club ar trebui să testeze circa 30 de persoane, adică o cheltuială totală de 1.500 de euro/etapă. Pentru toate cele 90 de formaţii este nevoie de 135.000 de euro în fiecare rundă.

Într-o lună, la o frecvenţă de un joc pe săptămână, s-ar disputa 4 etape. Asta înseamnă 6.000 de euro de echipă pentru teste de COVID-19. O sumă prea mare pentru unele dintre echipele de Liga 3.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri