News

71 de persoane infectate cu COVID-19 de o singură femeie! Era asimptomatică și a folosit liftul clădirii în care locuia

14.07.2020 | 13:46
71 de persoane infectate cu COVID19 de o singura femeie Era asimptomatica si a folosit liftul cladirii in care locuia
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 71 de persoane au fost infectate cu COVID-19 de o singură femeie! Cazul a fost publicat chiar de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

Aceștia au spus că o femeie infectată cu coronavirus, asimptomatică, s-a întors din Statele Unite în China și a folosit liftul clădirii în care locuia.

ADVERTISEMENT

Lucrul acesta a dus la o infectare masivă a locatarilor. Doctorii au ajuns la această concluzie după ce au observat că secvențele genomice ale virusului au fost distincte de genomele virale care circulau la acel moment în China.

Cum au fost infectate 71 de persoane cu COVID-19 de o singură femeie!

„Înainte de 9 aprilie 2020, provincia Heilongjiang, China, nu raportase niciun caz nou de COVID-19 din data de 11 martie 2020.

ADVERTISEMENT

Pe 9 aprilie, SARS-CoV-2 a fost diagnosticat la 4 pacienți. Până la 22 aprilie, peste 71 de persoane fuseseră infectate.

Originea probabilă a acestui grup este un caz importat de la un călător asimptomat”, se arată în studiul publicat de CDC.

ADVERTISEMENT

Interesant este că femeia nu avea niciun simptom după ce s-a întors din China. Culmea, aceasta a fost chiar testatp, rezultatul a ieșit negativ și tot ce i s-a transmis a fost să stea 14 zile în carantină.

Aceasta a folosit liftul clădirii în care locuia, iar studiul arată că vecinul care a folosit același lift, deși nu a avut un contact apropiat, s-ar fi infectat și ar fi transmis boala mai departe.

ADVERTISEMENT

Zilele următoare au fost și mai crunte – vecinul, mama sa și iubitul mamei au participat la o petrecere cu alte persoane, dintre care la câteva zile distanță una a ajuns la spital din cauza unui atac cerebral.

Toate aceste persoane nu se încadrau însă în definiția de caz și nu au fost testate pentru coronavirus. După câteva zile au început să apară și simptomele.

Primul caz confirmat pozitiv a fost contactul direct al vecinului, respectiv iubitul mamei sale. A urmat vecinul și mama sa, dar și pacientul internat în spital în urma accidentului cerebral.

Au urmat alte 28 de persoane infectate cu coronavirus în zona de gardă. Unele au luat în zona computerului tomograf sau pe alte secții ale spitalului, inclusiv 5 asistente și un medic.

Într-un final, după câteva zile bune, cei care realizau anchetele epidemiologice au aflat de femeia întoarsă recent din China, femeie care a fost retestată. De data aceasta, anticorpii au ieșit pozitiv.

„Pe 15 aprilie, Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor a secvențiat întregul genom din 21 de probe din cluster. 

Genomii virali au fost identici în 18 cazuri și alte 3 cazuri au avut o diferență de 1-2 nucleotide, ceea ce indică faptul că SARS-CoV-2 provenea din același punct de origine. 

Secvențele genomului viral din cluster au fost distincte de genomurile virale care circulau anterior în China, indicând virusul originar din străinătate și sugerează că cazul A0 este originea infecției pentru acest grup”, concluzionează studiul publicat de CDC.

 

 

ADVERTISEMENT