News

Țara care a interzis discuțiile despre coronavirus, însă îi obligă pe oameni să poarte măști pentru „praf”

13.07.2020 | 20:42
Tara care a interzis discutiile despre coronavirus insa ii obliga pe oameni sa poarte masti pentru praf
ADVERTISEMENT

Liderii politici din Turkmenistan au decis să interzică folosirea cuvântului „coronavirus” și le-a transmis cetățenilor să se protejeze de „praf”.

Autoritățile insistă că această țară este ferită total de pandemia de coronavirus, însă le-au impus oamenilor să respecte distanțarea socială.

ADVERTISEMENT

O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății a ajuns în Turkmenistan pentru a evalua situația epidemiologică.

Turkmenistanul neagă că există cazuri de Covid-19 în interiorul țării

Publicațiile străine au raportat nenumărate cazuri de pneumonii în Turkmenistan, însă guvernul susține cu tărie că pandemia de Covid-19 nu a atins această țară.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății din Turkmenistan le-a transmis oamenilor să poarte mască de protecție din cauza „prafului din aer”.

„Se recomandă cu fermitate ca toată lumea să folosească un echipament de protecţie individuală pentru a proteja căile respiratorii superioare”, a explicat ministerul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oamenii sunt obligați să păstreze o distanță socială de 1 metru, în timp ce șoferii de taxi și de autobuz trebuie să poarte mască de protecție tot timpul.

Ambasada SUA în Turkmenistan a transmis un mesaj prin care anunța că există nenumărate cazuri de Covid-19 în Turkmenistan, însă informațiile au fost negate vehement de autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Între timp, cuvântul „coronavirus” a fost interzis în Turkmenistan, precum și orice altă informație despre pandemie.

De altfel, în clasamentul oficial al numărului de infectări din toate țările lumii, Turkmenistanul nu este amintit, tocmai pentru că neagă cu vehemență că ar exista cazuri de Covid-19 în interiorul granițelor.

Turkmenistan, sau Türkmenistan în turkmenă, este o țară turcică în Asia Centrală. Numele țării derivă din persană, însemnând „țara poporului turkmen”. Capitala este orașul Ashgabat, toponim persan, traducându-se aproximativ ca „orașul dragostei”.

Ashgabat, orașul de marmură
Ashgabat, orașul de marmură

Turkmenistanul este considerată una dintre cele mai bogate țări din regiune, în capitala Ashgabat existând zone întregi în care toate clădirile sunt placate cu marmură scumpă.

ADVERTISEMENT
Tags: