Fotbal international

8 declarații care au înnebunit Madridul. Pep Guardiola, de la „e amuzant să îi învingi cu 5-0” la „să semnez cu ei ar fi absurd și contracultural”

26.02.2020 | 13:55
8 declaratii care au innebunit Madridul Pep Guardiola de la e amuzant sa ii invingi cu 50 la sa semnez cu ei ar fi absurd si contracultural
ADVERTISEMENT

Real Madrid – Manchester City este capul de afiș al meciurilor din această fază a Ligii Campionilor. Pentru madrileni, însă, este mai mult un meci Real Madrid vs. Pep Guardiola, antrenorul care a condus-o pe Barcelona pe culmile gloriei.

În 17 partide împotriva madrilenilor (incluzând momentele când Pep era pe banca Barcelonei și a lui Bayern Munchen), Pep Guardiola a învins-o pe Real de 9 ori și a pierdut doar 4 partide. Mai mult, simbolul Barcelonei nu a ratat nicio ocazie să-și ironizeze rivalii.

ADVERTISEMENT

8 declarații care au înnebunit Madridul

Cu toate că în conferința premergătoare partidei dintre Real și City, Guardiola a avut doar cuvinte de laudă la adresa spaniolilor, antrenorul lui City are un istoric arhicunoscut atunci când vine vorba de ironizat Real Madrid, remarcă jurnaliștii spanioli de la Marca.

Iată care sunt „săgețile” trimise de Pep înspre rivali de-a lungul timpului:

Pep Guardiola, când a fost întrebat care sunt cele mai mari echipe ale deceniului: „Care sunt cele mai mari echipe ale deceniului? Juventus, Bayern și Barcelona. Ele au fost cele mai bune. De ce? Pentru că fiecare a câștigat campionatul. Real nu e cea mai bună echipă a deceniului, dacă stăm să analizăm cupele și campionatele câștigate sau alte lucruri. Juventus, Barca și Bayern au câștigat șase, ei au doar două trofee”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui City, despre câștigarea Premier League: „Dacă să câștig Premier League e unul dintre trofeele mele cele mai speciale? N-aș spune asta, când eu am câștigat campionatul pe Bernabeu cu acel 6-2”.

Guardiola, despre senzația unei victorii cu 5-0 contra lui Real: „Să învingi pe Real Madric cu 5-0 este mereu amuzant”.

ADVERTISEMENT

Pep, despre o posibilă aventură pe banca „galacticilor”: „Niciodată nu aș antrena Manchester United sau Real Madrid. Mai bine m-aș duce în Maldive”.

Fostul antrenor al Barcei, despre abilitățile tactice ale Realului: „În prima parte a meciului, Real Madrid nu a legat mai mult de trei pase consecutive”

ADVERTISEMENT

Același Pep, despre senzația victoriei cu Real: „Să învingi pe Real Madrid îmi oferă o plăcere morbidă”

ADVERTISEMENT

Guardiola, despre un „transfer” la Real: „Să semnez cu Real Madrid ar fi absurd și contracultural”

Real Madrid și Manchester City se întâlnesc miercuri, 26 februarie, de la ora 22:00, pe „Santiago Bernabeu”, în meciul tur al optimilor UEFA Champions League.

  • 9 victorii a obținut Pep Guardiola împotriva lui Real Madrid
  • 4 egaluri și 4 înfrângeri a înregistrat Pep Guardiola împotriva „galacticilor”