Sport

Spaniolul care l-a făcut praf pe Istvan Kovacs a revenit cu explicații: “Nu are personalitate”

Spaniolul Pavel Fernandez, analistul Marca care l-a făcut praf pe Istvan Kovacs după partida Barcelona - PSG, a revenit cu explicații.
20.04.2024 | 14:22
Spaniolul care la facut praf pe Istvan Kovacs a revenit cu explicatii Nu are personalitate
Spaniolul care l-a făcut praf pe Istvan Kovacs a revenit cu explicații: "Nu are personalitate". Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Analistul cotidianului Marca, Pavel Fernandez, a revenit cu explicații după ce în urmă cu două zile l-a făcut praf pe Istvan Kovacs, asta din cauza prestației avute în partida Barcelona – PSG.

Pavel Fernandez continuă atacurile asupra lui Istvan Kovacs: „Nu are personalitate”

Într-un interviu acordat celor de la iAM SPORT, Pavel Ferandez, analistul care se ocupă cu analiza arbitrajului în Spania, a continuat atacurile la adresa lui Istvan Kovacs, acesta fiind de părere că arbitrul din România nu are deloc personalitate.

ADVERTISEMENT

„Am cam exagerat. Nu e arbitru de a patra ligă spaniolă, evident, dar am folosit sintagma asta pentru că sunt mulți oameni în Spania care blamează arbitrajul din țara mea. Eu cred că arbitrajul nostru e cel mai bun din Europa, dacă ne luăm după statistici.

Istvan Kovacs este la coada între arbitrii grupei Elite a UEFA. Asta da, așa cred. După părerea mea, el și cu slovacul Vincic sunt cei mai slabi arbitri din acea grupă valorică.

ADVERTISEMENT

Ce-i lipsește lui Kovacs este un pic de personalitate. Cred că orice arbitru din Europa știe să fluiere, ce să fluiere, știe să dea cartonașe când trebuie. Dar să poți gestiona o partidă, să fii convingător când iei decizii… Aici Kovacs nu stă bine”, a declarat Pavel Fernandez într-un interviu pentru cei de la iAM Sport.

Pavel Fernandez contestă decizia lui Istvan Kovacs de-al elimina pe Araujo: „La acea viteză nu poți vedea contactul de la nivelul picioarelor”

Arbitrul din România s-a făcut remarcat încă din minutul 29 al partidei Barcelona – PSG, când l-a eliminat pe Araujo pentru un fault de ultim apărător asupra lui Barcola, jucătorul celor de la PSG. Decizia a fost contestată de mulți analiști din întreaga lume. Pavel Fernandez este unul dintre contestatari și este de părere că Istvan Kovacs nu a avea cum să vadă un contact clar între cei doi fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Există o mână pe umărul lui Barcola, dar nu-l împinge și nu-l trage. Am văzut multe imagini și, într-adevăr, Araujo îl atinge și mai jos, la nivelul picioarelor. Eu sunt convins că Istvan Kovacs fluieră fault în momentul în care jucătorul Barcelonei întinde mâna în fața lui Barcola.

La acea viteză nu poți vedea contactul de la nivelul picioarelor, e imposibil. Iar această atingere, dacă te uiți la filmările cu camere ce pot reda slow motion, se petrece după ce atacantul PSG-ului este deja în cădere.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fii extrem de sigur pentru o astfel de decizie crucială, care poate schimba soarta calificării”, a mai declarat analistul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT