Sport

Eroul de la Manchester, gafă incredibilă în Real Madrid – FC Barcelona! Cum s-a deschis scorul în El Clasico pe Santiago Bernabeu. Video

Andriy Lunin, eroul lui Real Madrid cu Manchester City, a gafat incredibil în „El Clasico”. Barcelona a deschis scorul rapid după o eroare a portarului ucrainean.
21.04.2024 | 22:53
Eroul de la Manchester gafa incredibila in Real Madrid  FC Barcelona Cum sa deschis scorul in El Clasico pe Santiago Bernabeu Video
Lunin a gafat incredibil în startul derby-ului Real Madrid - FC Barcelona. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Barcelona a deschis rapid scorul în duelul de foc cu Real Madrid de pe Santiago Bernabeu. Andreas Christensen a înscris cu o lovitură de cap după o ieșire neinspirată a lui Andriy Lunin. Eroul „galacticilor” din sferturile Champions League cu Manchester City a greșit decisiv chiar în startul partidei.

Eroul de la Manchester, gafă incredibilă în Real Madrid – FC Barcelona! Cum s-a deschis scorul pe Santiago Bernabeu

Barcelona a început în forță duelul cu Real Madrid, derby-ul etapei a 32-a din La Liga. Raphinha a centrat din corner, iar Andriy Lunin a ieșit neinspirat. Portarul ucrainean al „galacticilor” a încercat să prindă mingea, însă decizia s-a dovedit a fi catastrofală.

ADVERTISEMENT

Lunin a trecut pe sub minge, iar Christensen a înscris cu capul în poarta goală. Gafa incredibilă a lui Andriy Lunin a venit neașteptat, în condițiile în care, portarul ucrainean a fost omul decisiv la returul dintre Manchester City și Real Madrid din sferturile UEFA Champions League.

Real Madrid a obținut calificarea în careul de ași al UEFA Champions League la loteria loviturilor de departajare. Andriy Lunin a fost în poarta echipei lui Carlo Ancelotti. Bernardo Silva și Mateo Kovacic au ratat din tabăra celor de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Fază controversată în Real Madrid – Barcelona cu Lunin în prim-plan

Real Madrid a venit rapid cu replica după golul încasat în derby-ul cu Barcelona. „Galacticii” au primit penalty după un fault în careu al lui Pau Cubarsi spre disperarea lui Xavi la marginea terenului. Vinicius l-a învins pe Ter Stegen de la punctul cu var.

În minutul 28, Lamine Yamal a reluat cu călcâiul spre poartă, însă Andriy Lunin a avut o intervenție incredibilă. Portarul ucrainean a reușit să respingă mingea de pe linia porții. În La Liga nu există tehnologia „goal line”, iar faza a rămas momente bune sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

Faza a fost analizată în camera VAR, iar după 3 minute arbitrii au decis că balonul nu a trecut cu toată circumferința de linia porții lui Andriy Lunin. Internaționalul ucrainean a devenit portarul titular al lui Real Madrid după accidentarea lui Thibaut Courtois.

„Lunin s-a îmbrăcat în supererou într-un meci care-i va schimba cariera. Erou. A atins gloria. Meci uriaș. A luat cu el noaptea magică și la penalty-uri și a salvat două. Performanță memorabilă pentru care Courtois ar fi semnat.

ADVERTISEMENT

A făcut tot ce era posibil pentru a ține Madridul în meci. Și-a oprit adversarii din toate pozițiile: pe sus, jos, de la distanță, din apropiere…. A transmis încredere de la început până la sfârșit. Un boost de încredere pentru viitor. Nota 10”, au scris jurnaliștii de la Marca despre Lunin după Manchester City – Real Madrid.

ADVERTISEMENT