Life

9 ani de la moartea lui Nae Lăzărescu. Mesajul transmis de colegul regretatului actor, Vasile Muraru

Au trecut 9 ani de la trecerea în neființă a lui Nae Lăzărescu, care a murit la 73 de ani. Mărturia colegului de breaslă, Vasile Muraru.
19.12.2022 | 15:20
9 ani de la moartea lui Nae Lazarescu Mesajul transmis de colegul regretatului actor Vasile Muraru
Au trecut 9 ani de la trecerea în neființă a lui Nae Lăzărescu. Mărturia colegului de breaslă, Vasile Muraru. Sursa foto: cinemagia.ro
ADVERTISEMENT

Luni, 19 decembrie 2022, se împlinesc 9 ani de la moartea regretatului comediant care a lăsat în urma sa o carieră de aproape 50 de ani pe scena teatrului. Mesajul emoționant transmis de colegul regretatului actor.

Au trecut 9 ani de la trecerea în neființă a lui Nae Lăzărescu. Mărturia colegului de breaslă, Vasile Muraru

Nae Lăzărescu nu a fost uitat de actorii de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde și-a petrecut cea mai mare parte din viață. Celebrul actor de comedie a rămas în sufletele oamenilor, dar și a colegilor cu care a jucat.

ADVERTISEMENT

„E aici, cu noi, tot timpul. Nu a plecat din teatrul ăsta. A iubit prea mult Teatrul Tănase ca să plece. Teatrul ăsta a fost viața lui”, spune Vasile Muraru într-o postare făcută de instituție pe Facebook.

Cei doi comedianți au fost parteneri pe scenă timp de 25 de ani și au avut o relație de prietenie foarte frumoasă, după ce s-au cunoscut pe holurile de la Cassandra. La momentul respectiv vedeta venise pentru spectacolele de absolvire.

ADVERTISEMENT

Vasile Muraru își amintește că îl imita de o perioadă foarte lungă pe regretatul Nae Lăzărescu, primul om pe care l-a întâlnit în drumul său spre biroul directorului din respectiva instituție.

Mai mult decât atât, actorul i-a ridicat o statuie regretatului său coleg care a fost înmormântat într-un cimitir din Focșani. Nae Lăzărescu a fost însurat de cinci ori, ultima soție fiind Marcela Avram Lăzărescu.

ADVERTISEMENT

Femeia a donat la cea de-a treia ediție a Galelor Savoy, care a avut loc în 2021, un costum purtat foarte des de comediant și care va face parte din viitorul muzeu al teatrului. La momentul respectiv artistul a fost omagiat de colegii de breaslă.

Cine a fost regretatul Nae Lăzărescu

Regretatul actor, pe numele său adevărat Niculae Lăzărescu, s-a născut pe 30 ianuarie 1940. Încă din școala primară a avut veleități artistice pe care le-a pus în practică abia în perioada în care era student la ASE.

ADVERTISEMENT

A făcut parte dintr-un grup de teatru satiric cu care a participat la multe festivaluri de amatori. Comediantul a început să fie cunoscut în anul 1963, când a apărut pentru prima oară pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Vedeta nu a părăsit instituția până la finalul vieții sale. A murit pe 19 decembrie 2013, lăsând în urma sa o carieră care s-a întins pe parcursul a mai mulți ani. Printre spectacolele în care a putut fi urmărit se numără: Deschis pentru renovare, Revista în luna de miere sau Se caută o vedetă.

Din anul 1982 a avut un partener de scenă lângă care a făcut istorie. A jucat alături de Vasile Muraru în Savoy, Savoy, Toată lumea știe fotbal, Bomba zilei, Ce n-a văzut Parisul, Revista în frac sau Arca lui Nae și Vasile.

ADVERTISEMENT
Tags: