Life

99 de ani de la naşterea Reginei Ana. Ce secret ascundea soţia Regelui Mihai: „Trebuie făcute rugăciuni pentru ele”

Pe 18 septembrie s-au împlinit 99 de ani de la nașterea Reginei Ana. Soția Regelui Mihai a avut o viață impresionantă și a ascuns mulți ani un mare secret.
19.09.2022 | 07:21
99 de ani de la nasterea Reginei Ana Ce secret ascundea sotia Regelui Mihai Trebuie facute rugaciuni pentru ele
S-au împlinit 99 de ani de la nașterea Reginei Ana. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Regina Ana s-a născut pe 18 septembrie 1923, în urmă cu 99 de ani. Soția Regelui Mihai a decedat în anul 2016, însă o bună parte din viață a ascuns un secret de nebănuit.

S-au împlinit 99 de ani de la nașterea Reginei Ana

Regina Ana s-a născut pe 18 septembrie 1923. A fost fiica prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margaret a Danemarcei și soția Regelui Mihai al României.

ADVERTISEMENT

Au fost cel mai longeviv cuplu din istoria familiilor regale ale țării noastre și s-au iubit mai bine de șapte decenii. S-au întâlnit pentru prima dată în Londra, cu ocazia căsătoriei Reginei Elisabeta a II-a, care a decedat pe 8 septembrie, cu ducele de Edinburgh.

Regele Mihai i-a cerut mâna la doar o săptămână după ce s-au cunoscut, iar căsătoria lor, din anul 1948, a marcat și începutul unui exil care a durat timp de 44 de ani. 

ADVERTISEMENT

Regina Ana și Regele Mihai au avut împreună cinci fiice, Principesa Moștenitoare Margareta, Principesa Elena, Irina Walker, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

Ce secret ascundea soția Regelui Mihai

Au înfruntat orice greutate pe care au întâmpinat-o în viață, și doar moartea Reginei Ana, care a încetat din viață în anul 2016, i-a putut despărți.

ADVERTISEMENT

În 2008, în primul interviu oferit vreodată presei din România, soția Regelui Mihai a dezvăluit un secret neașteptat despre viața familiei regale.

Aceasta a vorbit despre numeroasele întâlniri pe care le-ar fi avut de-a lungul anilor cu ființe supranaturale. Regina Ana a susținut că a avut ocazia să vadă de mai multe ori fantome în diferitele locuințe în care a locuit în perioada exilului și că era obișnuită cu această idee.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Regina Ana și-a amintit cum atunci când se afla la căpătâiul reginei-mamă Elena, mama regelui Mihai, a văzut cum spiritul fratelui acesteia, regele Paul al Greciei, a venit după ea.

Mai mult, el nu ar fi semănat cu o fantomă ci, mai degrabă, cu o apariție reală. Acela a fost momentul în care a știut că soacra sa murise.

Regina Ana a vorbit și despre fantomele pe care le-ar fi întâlnit în timp ce locuia la reşedinţa din Bramshill, Marea Britanie, unde cuplul regal s-a mutat la scurt timp după plecarea în exil.

Conform povestirilor sale, ea și mama sa ar fi văzut fantoma lui Sir John Coope, care stătea pe scaun, în salon. Totodată, o întâmplare bizară ar fi avut loc și atunci când a ieșit la vânătoare cu câinii săi sau cel puțin așa credea.

Căci, după ce ar fi lătrat ca să semnaleze prezența unui iepure, Regina Ana le-a cerut patrupedelor să tacă, numai că atunci și-a dat seama că animalele erau în casă, iar despre sunetele auzite a considerat că au fost scoase de ființe supranaturale.

Regina Ana era de părere că trebuie să te rogi pentru fantome

Totodată, în același conac, în camera Principesei Elena ar fi bântuit o femeie în alb, despre care Regina Ana știa că își pierduseră copiii.

Gândul că spiritele se află peste tot în jurul său nu a speriat-o niciodată pe soția Regelui Mihai, din contră, era de părere că acestea au nevoie de rugăciuni.

„Da, pot s-o spun, există fantome. Iată de ce trebuie făcute rugăciuni pentru ele, şi trebuie să sfinteşti, ca sa le ajuti sa poata părăsi Pământul. Pentru că au avut în urma lor multă nefericire şi povesti triste. Deci trebuie întotdeauna să-ţi sfinteşti casa, ca ele să poata pleca acolo sus”,a declarat Regina, conform observatornews.ro. 

 

ADVERTISEMENT
Tags: