Sport

Lazio își scoate la vânzare vedetele pentru a face rost de bani. Manchester United a făcut deja prima ofertă

În criză financiară profundă, Lazio este obligată să renunțe la Sergej Milinkovic-Savic și Luis Alberto, doi dintre jucătorii exponențiali, pentru a face transferuri în această vară.
13.06.2022 | 11:31
Lazio isi scoate la vanzare vedetele pentru a face rost de bani Manchester United a facut deja prima oferta
Lazio s-ar putea despărți de vedetele Sergej Milinkovic-Savic și Luis Alberto pentru a face rost de bani pentru transferuri. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lazio este în criză financiară, iar acest lucru s-a văzut și-n iarnă. Atunci când gruparea Ultras a suporterilor, nemulțumită de campania de achiziții, a organizat proteste împotriva președintelui Claudio Lotito și a Directorului de Fotbal Igli Tare. Și cum, financiar vorbind, lucrurile nu s-au schimbat, conducerea a decis să schimbe politica. Și va renunța la jucători, inclusiv dintre vedete, pentru a obține banii necesari primenirii lotului.

Lazio se desparte de Sergej Milinkovic-Savic și Luis Alberto

Lazio a depus documentația necesară pentru înscrierea în viitoarea stagiune a Serie A cu 5 minute înaintea expirării termenului limită. Însă, acest lucru nu a scăpat-o de probleme. Pentru că nu a reușit să respecte indicele de lichiditate.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre raportul dintre activele disponibile și datoriile pe termen scurt calculat pe baza bilanţului la 31 martie 2022. Iar valoarea minimă impusă în acest moment echipelor din Serie A este 0,6%. Ceea ce înseamnă că activele clubului trebuie să acopere cel puțin 60% din cheltuieli.

Ei bine, Lazio ar mai avea nevoie de măcar 5 milioane de euro pentru a-l respecta. Iar termenul este 22 iunie. În principiu, aceste sume se pot acoperi din vânzarea jucătorilor deja împrumutați. Mai precis Vavro, la Copenhaga, și Escalante, la Celta Vigo, ale căror clauze de vânzare sunt de 4, respectiv două milioane.

ADVERTISEMENT

În plus, Mallorca îl vrea pe Muriqi, aflat în aceeași situație. Însă nu poate plăti suma cerută de Lazio, 13 milioane de euro, și ar vrea să negocieze cu clubul italian.

Însă, chiar dacă ar pleca toți, nu ar exista și bani pentru transferurile cerute de Maurizio Sarri. Cu spatele la zid, ținând cont și de presiunea pusă de suporteri, Claudio Lotito nu are încotro.

ADVERTISEMENT

Și, potrivit Fichages.net, care citează surse din presa italiană, deși îi declarase netransferabili, ar accepta să-i scoată pe piață pe Sergej Milinkovic-Savic și Luis Alberto.

Primul este dorit de Sevilla, în timp ce sârbul este curtat insistent de Juventus, dar și de Manchester United. De altfel, clubul englez, care-și exprimase deja interesul în epoca Rangnick, a revenit cu o ofertă și după sosirea lui Erik ten Hag. A propus 55 de milioane de euro, cu 25 sub cât cerea Lotito. Dar, acum, având nevoie de bani, cu perspectiva de a încasa pe cei doi 100 de milioane, transferul s-ar putea face.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde