Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cristi Balaj, verdict clar în cea mai controversată fază din FC U Craiova – U Cluj 3-2. Gafă uriașă a lui Mladinovici. Update exclusiv

Jucătorii celor de la FC U Craiova au cerut o lovitură de la 11 metri în meciul cu U Cluj. La FANATIK SUPERLIGA, Cristi Balaj a subliniat că Mladinovici a greșit flagrant!
27.04.2024 | 19:30
Cristi Balaj verdict clar in cea mai controversata faza din FC U Craiova  U Cluj 32 Gafa uriasa a lui Mladinovici Update exclusiv
Moment controversat la FC U Craiova - U Cluj. Oltenii au cerut penalty Foto: SportPictures
ADVERTISEMENT
27-04-2024
16:56

Cristi Balaj, convins că Horia Mladinovici a greșit la faza penalty-ului cerut de FC U Craiova

“Avem atacantul, Bauza, care este în posesia mingii, pregătit să șuteze. Nistor vine din spate, îl împinge și îl dezechilibrează indiscutabil. Lovitură de la 11 metri și cartonaș roșu. Nistor nu încearcă să joace mingea.

Jucătorul atacant, în viteză mare pentru a câștiga mingea și poziția față de apărător, încearcă să se oprească și nu reușește. Apărătorul vine din spate, pune mâna și există acea extensie a mâinii suficientă pentru a nu-i da posibilitatea atacantului de a se opri”, a explicat Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA, pe Prima Sport 1.

FC U Craiova și Universitatea Cluj s-au întâlnit în etapa a 7-a a playout-ului. Echipa lui Adrian Mititelu a obținut prima victorie după 12 meciuri, iar fanii echipei pot spera în sfârșit la salvarea de la retrogradare.

Moment controversat în meciul FC U Craiova – U Cluj

După această partidă, oltenii au urcat pe locul 13 în Superligă. Înainte de meciul cu ardelenii, echipa lui Adrian Mititelu era pe ultima poziție a playout-ului însă pot fi depășiți de Poli Iași și FC Botoșani, întrucât au un meci în minus

ADVERTISEMENT

Meciul cu Universitatea Cluj a fost marcat de o decizie controversată a arbitrului întâlnirii, Horia Mladinovici. În minutul 61, la scorul de 2-1 pentru FC U Craiova, oltenii au cerut un penalty. Bauza a căzut în careu, însă centralul partidei a considerat că jocul poate continua.

După o greșeală în apărare a lui Oancea, mingea a ajuns la Bauza, care se afla într-o poziție perfectă de a înscrie. Argentinianul a fost dezechilibrat de Dan Nistor și a căzut în careu, însă Mladinovici a considerat că fotbalistul ardelenilor a avut o intervenție corectă, unu la unu. Arbitrul a așteptat confirmarea din camera VAR iar după câteva secunde, jocul s-a reluat.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Craiovei au protestat intens la decizia arbitrului. Bauza a rămas întins în careu. În mod normal, dacă Horia Mladinovici ar fi dictat penalty, Dan Nistor ar fi văzut cartonașul roșu, fiind în postura de ultim apărător și oprind o fază iminentă de a înscrie. Patrula celor de la FC U a fost surprinsă cu mâinile ridicate, fiind surprinsă de decizia arbitrului.

Mladinovici, criticat dur în trecut de Ion Crăciunescu

În februarie, Horia Mladinovici a fost făcut praf de fostul mare arbitru Ion Crăciunescu. Acesta a criticat deciziile luate de central în partida Petrolul – Poli Iași din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

“Eu cred că un arbitru, care nu vrea să vadă așa ceva, n-are ce să caute la județ, nu în Liga 1. Cum un fault de o astfel de duritate, atât de clar, cu un picior pus deasupra ghetei, care îi creează adversarului o mare suferință, tu opreșți și dai galben?

Tu de ce eșți acolo? Trebuie să-ți mai spună cineva ceva? Ei spun că dacă arbitrul judecă o fază și ia o măsură, atunci nu mai intervine VAR-ul, dar eu nu cred că a judecat faza!”, a transmis Ion Crăciunescu pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Craiova se află pe locul 13 în playout-ul Superligii. Oltenii au nevoie de un final perfect de sezon pentru a se putea salva de la retrogradare. În ultimele 2 partide din Superligă, echipa din Bănie vă juca cu UȚA Arad și Hermannstadt. Oltenii speră să termine pe o poziție care duce la baraj.

ADVERTISEMENT