Sport

Eugen Trică, extenuat după FC U Craiova – U Cluj 3-2. “Parcă uitasem să ne bucurăm”

Antrenorul celor de la FC U Craiova este mulțumit de prestația fotbaliștilor săi din meciul pe care oltenii l-au câștigat cu 3-2 în fața Universității Cluj
27.04.2024 | 20:36
Eugen Trica extenuat dupa FC U Craiova  U Cluj 32 Parca uitasem sa ne bucuram
Eugen Trică a vorbit despre meciul FC U Craiova - U Clu. Antrenorul oltenilor și-a lăudat jucătorii Foto: SportImages
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a obținut prima victorie după 3 luni și speră în continuare la salvarea de la retrogradare. Oltenii s-au impus cu 3-2 în fața Universității Cluj.

Victorie extrem de importantă pentru olteni

U Cluj a deschis scorul în prima repriză prin Silaghi în minutul 16. Oltenii s-au regrupat rapid și au restabilit egalitatea în minutul 25, după golul lui Baeten. Belgianul a înscris din nou după pauză, ducând scorul la 2-1 pentru FC U. Ardelenii au încercat să obțină un punct și au înscris în minutul 74 prin Anselmo, dar craiovenii au dat lovitura prin Blănuță, 2 minute mai târziu.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost marcat și de o fază controversată de arbitraj. Oltenii au cerut un penalty și eliminare pentru Dan Nistor în minutul 61 al întâlnirii, însă arbitrul partidei, Horia Mladenovici a decis că jocul poate continua

Eugen Trică: “Diferența o face atitudinea”

Eugen Trică a vorbit despre meciul FC U Craiova – U Cluj. Antrenorul oltenilor și-a lăudat jucătorii pentru meciul bun făcut, însă își dorește ca aceștia să rămână cu capul pe pământ pentru a reuși să se salveze de la retrogradare. Acesta a declarat:

ADVERTISEMENT

“Echipa a revenit de la 1-0, a stat bine fizic și psihic. Să nu ne îmbătăm cu apă rece, o să le dau pauză jucătorilor mei două zile, apoi ne așteaptă o nouă finală cu UTA Arad, o echipă care joacă foarte bine.

După meciul de la Voluntari am discutat despre ce ne trebuie, acea determinare care face diferența într-un joc de fotbal. Trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o azi, va fi bine pentru toată lumea dacă jucăm așa. Suntem o echipă cu tradiție, cu fani, parcă uitasem să ne bucurăm.

ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare trebuie să ne antrenăm foarte bine. Așa trebuie să abordăm meciurile, cu această atitudine. Se joacă până în ultima etapă, diferența o face atitudinea, în momentul când ai intrat pe teren, trebuie să dai 200 la sută”.

FC U Craiova speră în continuare la retrogradare

Ultima partidă câștigată de FC U Craiova a fost la începutul lunii februarie. De atunci, oltenii au avut un șir de 12 insuccese în Superligă. Adrian Mititelu a luat decizia de a-l aduce pe Eugen Trică la echipă pentru a salva situația. De la numirea sa, acesta a obținut o victorie, 3 egaluri și o înfrângere.

ADVERTISEMENT

După acest succes, FC U Craiova a urcat pe locul 13 în Superligă, însă poate fi devansată de Poli Iași și FC Botoșani. În ultimele 2 etape ale Superligii, Craiova va juca cu UTA Arad și cu Hermannstadt, două echipe care sunt în afara zonei roșii a playout-ului.

ADVERTISEMENT