News

A apărut furtul de aur lichid din supermarketuri. Bande de hoți atacă magazinele

A apărut furtul de aur lichid în mai multe supermarketuri. Mai multe bande de hoți ajung să atace magazinele. Cum acționează?
11.03.2024 | 10:51
A aparut furtul de aur lichid din supermarketuri Bande de hoti ataca magazinele
A apărut furtul de aur lichid din supermarketuri. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai multe bande de hoți atacă magazinele și fură aur lichid. Acesta este de altfel cel mai ”furat” produs din supermarketuri. Ce are atât de special și de ce sunt numeroase persoane interesate de el?

A apărut furtul de aur lichid din supermarketuri

Furtul de aur lichid face ravagii în supermarketurile din Spania. Prețul pentru acest produs aproape că s-a triplat. Astfel, nu puțini sunt cei care aleg să îl fure, decât să plătească sume exorbitante pentru el.

ADVERTISEMENT

Uleiul de măsline este considerat aur lichid. Este cel mai furat produs din supermarketurile din Spania. Prețurile au crescut brusc după seceta din 2023, care de altfel a afectat recolta de măsline, notează SkyNews.

Drept rezultat, unii nu vor să plătească prea mult pentru el. Menționăm faptul că un litru de ”aur lichid”, adică de ulei de măsline extravirgin costa anterior în jur de 5 euro. Acum însă, prețul este de 14 euro pentru același produs.

ADVERTISEMENT

Iar pentru că Spania este cel mai mare producător de măsline, cele mai multe familii s-au obișnuit cu el și îl folosesc în numeroase rețete. Iar acum, cu un preț aproape triplu, evident că există și nemulțumiri.

Nimeni nu avea însă să știe că situația e atât de gravă. Ruben Navarro, șeful lanțului de supermarketuri Tu Super, a dezvăluit că mai multe bande organizate de hoți fură aur lichid din magazine, iar ulterior îl revând.

ADVERTISEMENT

Uleiul de măsline, cel mai furat produs din supermarketurile spaniole

Iar acest lucru s-a întâmplat deja în mai multe supermarketuri, povestește acesta. Menționăm faptul că, potrivit statisticilor, după uleiul de măsline, cel de-al doilea produs cel mai furat din magazinele din Spania sunt băuturile spirtoase.

De cealaltă parte, pe locul trei, conform statisticilor, se situează șunca Iberico, care de altfel are un preț piperat. Ce fac magazinele în acest sens? Pentru a putea să își păstreze marfa, cele mai multe supermarketuri au început să lege bidoanele mari de cinci litri de ulei de măsline între ele.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, acestea au ajuns să fie depozitate pe rafturi cu lacăte. Sunt și produse care au etichete de securitate, dar asta nu îi împiedică pe hoți. La rândul său, Jose Izquierdo, șef de vânzări al lanțului de supermarketuri Eroski, confirmă că situația e gravă.

Potrivit acestuia, hoții au dezvoltat diferite tehnici prin care ajung să fure aur lichid. Mai exact, unii dintre aceștia au ajuns să folosească inclusiv dispozitive magnetice, astfel încât să scape de mecanismele de siguranță.

ADVERTISEMENT