Sport

A câștigat Liga Campionilor, dar şi-a distrus cariera din cauza burgerilor! „Putea să fie cel mai bun jucător din lume”

Anderson Luís de Abreu Oliveira ar fi putut ajunge cel mai bun fotbalist din lume, după spusele unor jucători. Pasiunea sa pentru burgeri l-a oprit din acest demers.
02.04.2022 | 08:16
A castigat Liga Campionilor dar sia distrus cariera din cauza burgerilor Putea sa fie cel mai bun jucator din lume
Ben Foster, portarul lui Watford, a dezvăluit că Anderson ar fi putut deveni cel mai bun fotbalist din lume, dacă nu mânca burgeri. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ben Foster, portarul lui Watford, și Rafael da Silva, fostul jucător al lui Manchester United, au dezvăluit cine ar fi putut ajunge cel mai mare fotbalist al lumii, dacă avea un stil de viață mai sănătos.

Cum şi-a ratat Anderson cariera

Anderson Oliveira nu a dus un stil de viață foarte sănătos, în ciuda faptului că era sportiv de performanță. Rafael da Silva, care a jucat la Manchester United alături de Anderson, a explicat problemele cu mâncarea ale coechipierului său.

ADVERTISEMENT

„Puteam să fim în autobuzul echipei, să trecem pe lângă o benzinărie de pe autostradă și să-l auzim pe Anderson sărind în sus și în jos și strigând impulsiv: «McDonald’s, McDonald’s!»

Nu a fost o coincidență că cea mai bună formă a sa a venit atunci când a avut multe meciuri, pentru că atunci nu putea mânca la fel de mult… Dar el mânca tot ce i se punea în față”, a explicat fostul jucător de la United în 2021.

ADVERTISEMENT

Rafael da Silva a fost de acord cu părerea lui Ben Foster potrivit căreia Anderson ar fi putut deveni cel mai bun fotbalist din lume: „Voi spune un lucru despre Anderson: dacă ar fi fost un jucător de fotbal mai profesionist, ar fi putut fi cel mai bun din lume. Spun toate astea cu toată seriozitatea. Nu știu dacă a luat vreodată ceva în serios. Iubea viața”.

Anderson Oliveira și șansa ratată de a deveni cel mai bun jucător din lume

Goalkeeper-ul lui Watford, care a jucat la Manchester United în diferite etape, între 2005-2010, a declarat pentru UTD Podcast că Anderson Oliveira „ar fi putut fi cel mai bun jucător din lume”.

ADVERTISEMENT

„Ar fi putut fi cel mai bun jucător din lume la un moment dat, vă promit asta. Toată lumea spunea că ar fi putut fi cel mai bun din lume la un moment dat”, a mărturisit Ben Foster.

„Dar pur și simplu nu-i păsa, nu-i păsa de nimic. Sincer, nu i-a păsat de nimic”, a continuat portarul râzând.

ADVERTISEMENT

Cine este Anderson Oliveira

Anderson Luís de Abreu Oliveira a jucat la Manchester United între 2007-2015 și a fost coleg de echipă cu Ben Foster, portarul lui Watford. United a plătit 25 de milioane lui FC Porto pentru a-l semna pe Anderson, care anterior a evoluat la echipa braziliană Gremio.

În 2008, Anderson a câștigat Golden Boy – un premiu acordat de jurnaliștii sportivi unui fotbalist cu vârsta sub 21 de ani care joacă în Europa, considerat a fi cel mai impresionant fotbalist pe parcursul unui an calendaristic.

Mijlocașul brazilian a câștigat cu Manchester United patru titluri în Premier League și Liga Campionilor, în 2008, marcând unul dintre penalty-urile care au dus la victoria din finală, împotriva lui Chelsea.

În 2014 a fost împrumutat la Fiorentina, iar în 2015 a părăsit “Old Trafford” pentru a se transfera la clubul brazilian Internacional. La Manchester, el a adunat 181 de apariții, nouă goluri și 11 titluri, dintre care:

  • 4 x Premier League
  • 5 x Supercupa Angliei
  • 2 x Cupa Ligii Angliei

În  2017, Andreson s-a transferat la Coritiba, iar în 2018 a semnat cu Adana Demirspor. S-a retras din fotbal la vârsta de 31 de ani, în 2019.

ADVERTISEMENT