Sport

Radu Petrescu a anulat cu VAR un penalty în Dinamo – FC Voluntari. Verdictul specialistului. Update

Radu Petrescu a dictat penalty în meciul Dinamo - FC Voluntari, dar l-a anulat după ce a revăzut faza la VAR. Ion Crăciunescu este de părere că se impunea lovitură de la 11 metri.
27.04.2024 | 01:21
Radu Petrescu a anulat cu VAR un penalty in Dinamo  FC Voluntari Verdictul specialistului Update
Radu Petrescu a fost protagonistul unui moment controversat. A dictat penalty în meciul Dinamo - FC Voluntari, dar l-a anulat după ce a revăzut faza la VAR. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
26-04-2024
21:01

Crăciunescu, verdict clar în cea mai controversată fază de la Dinamo - FC Voluntari

Ion Crăciunescu este de părere că Dinamo ar fi trebuit să primească penalty la faza cu hențul în careu al lui Radu Boboc, la care arbitrul Radu Petrescu a dictat în prima fază lovitură de la 11 metri, dar a anulat decizia după ce a revăzut faza la VAR.

”Mingea sare din gazon în mâna lui Boboc. Asta e poziție normală a mâinii? E penalty”, a decretat fostul mare arbitru, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Crăciunescu a atras atenția că înainte de hențul lui Boboc, FC Voluntari ar fi trebuit să primească și ea un penalty, după ce Răzvan Patriche l-a călcat în careu pe Adam Nemec. ”E fault. Sigur că e penalty. E neglijență, îl calcă”, a spus Crăciunescu.

Ambele formații sunt într-o situație critică în clasament și luptă pentru salvarea de la retrogradare. Tocmai din această cauza a surprins faptul că suporterii ”câinilor” nu au umplut tribunele stadionului ”Arcul de Triumf”.

Penalty anulat cu VAR de Radu Petrescu în Dinamo – FC Voluntari

După o primă repriză încheiată la egalitate, scor 1-1, partea secundă a partidei Dinamo – FC Voluntari, prima din etapa a 7-a a play-out-ului din SuperLiga, a început cu o mare controversă. Arbitrul Radu Petrescu a dictat un penalty pentru gazde pe care apoi l-a anulat cu ajutorul VAR.

ADVERTISEMENT

În minutul 53, ilfovenii au respins o minge la disperare, aceasta a ajuns la Gabriel De Moura care a aruncat-o din nou în careul oaspeților. Nimeni nu a intervenit și balonul i-a sărit în mână lui Radu Boboc, care avea brațul îndepărtat de corp.

Aflat aproape de fază, Radu Petrescu nu a ezitat nicio secundă și a dictat lovitură de la 11 metri pentru Dinamo. Însă, ”centralul” a fost chemat din camera VAR de Sebastian Colțescu pentru a revedea faza.

ADVERTISEMENT

După ce a urmărit din nou momentul, Radu Petrescu a revenit asupra deciziei inițiale și a anulat lovitura de pedeapsă pe care o dictase pentru Dinamo, spre nemulțumirea jucătorilor lui Zeljko Kopic.

Acuze dure după anularea loviturii de la 11 metri

Nici fanii dinamoviști nu au fost de acord cu decizia lui Radu Petrescu de a reveni și a anula penalty-ul. Pe rețelele de socializare, aceștia l-au criticat vehement pe ”centralul” bucureștean și au acuzat o conspirație.

ADVERTISEMENT

”UN PENALTY ATÂT DE CLAR dar suntem arbitrați de Radu Petrescu. Până și jucătorul care făcuse henț își cerea scuze coechipierilor că a comis-o. Așa cum am mai spus, echipa lui Pandele nu are voie să retrogradeze”, se scrie pe pagina de Facebook DDB Italia.

”DINAMO este JEFUITĂ în fața ÎNTREGII LUMI!!! INCREDIBIL”, ”Incredibil! Furt mai clar nu există!” și ”Este imprudență în careu… deci penalty”, sunt câteva comentarii ale suporterilor dinamoviști.

ADVERTISEMENT

Peluza Sud a lui Dinamo nu s-a prezentat pe ”Arcul de Triumf” la meciul cu FC Voluntari. FANATIK a aflat că suporterii „câinilor” au protestat la adresa Jandarmeriei, după incidentele de la meciul cu UTA Arad, scor 1-0, în ultima etapă a sezonului regulat.

ADVERTISEMENT