Sport

Cât valorează arsenalul pirotehnic descoperit de mascați acasă la ”Bocciu”. Liderul galeriei Rapidului e urmărit penal

Parchetul București a anunțat că la domiciliu lui Liviu Ungurean ”Bocciu” au fost găsite 317 articole pirotehnice. FANATIK a calculat valoarea acestora: circa 600 de euro!
27.04.2024 | 01:18
Parchetul București a anunțat că la domiciliu lui Liviu Ungurean ”Bocciu” au fost găsite 317 articole pirotehnice FOTO: colaj Fanatik/sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Liviu Ungurean ”Bocciu” (42 de ani), liderul galeriei Rapid, este anchetat penal în stare de arest, într-un dosar în care mai este implicat și președintele clubului, Daniel Niculae (41 de ani). Procurorii de pe lângă Parchetul Tribunalului București efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violenţă asupra bunurilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Arsenalul pirotehnic descoperit de mascați acasă la ”Bocciu” valorează 600 de euro

Parchetul a anunțat vineri, 26 aprilie, printr-un comunicat de presă că procurorii au extins acțiunea penală față de Liviu Ungurean și Daniel Niculae, care din suspect a devenit inculpat.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii au precizat că în sarcina lui ”Bocciu” s-a reținut că, în data de 14 martie 2024 a deținut fără drept mai multe materiale pirotehnice la adresa de reședință. Mai exact 317 bucăți de diferite tipuri, după cum urmează:

  • 34 cutii inscripționate „Triplex Stroboskop 90 Sek”, cat. F2, a câte 3 bucăți articole pirotehnice tip stroboscop fiecare – total 102 bucăți;
  • 1 bucată articol pirotehnic sub formă de cilindru, inscripționat „Enigma Fireworks” – CACTUS RAIN;
  • 31 bucăți articole pirotehnice sub formă de cilindru, neinscripționate, la exterior fiind din carton de culoare maro;
  • 14 cutii a câte 10 bucăți articole pirotehnice fiecare tip petarde luminoase inscripționate „Pyro Boom 2 – Flash Banger – petardă luminoasă”, cat. F4 – total 140 bucăți.
  • 23 bucăți articole pirotehnice sub formă de cilindru, culoare verde, inscripționate „Pirotecnica Manna” KL F2/NR REJ 2806-F2-001191;
  • 6 bucăți articole pirotehnice tip torță, culoare albă, cu capace în laterale de culoare roșie și verde, inscripționate pe capace „FDF”;
  • 14 bucăți articole pirotehnice tip torță, formă cilindrică, inscripționate „Pirotecnica Manna – Torcia Manna”, KL T1 NEC”.
ADVERTISEMENT

Prețurile articolelor pirotehnice găsite la domiciliul lui ”Bocciu”

FANATIK a calculat cât costă captura de la domiciliul lui Liviu Ungurean, analizând prețurile de pe site-urile de specialitate, iar suma estimativă este de 600 de euro. Să le luăm pe rând:

  • articolele pirotehnice tip stroboscop „Triplex Stroboskop 90 Sek” – 75 de euro
  • artificii „Enigma Fireworks” – CACTUS RAIN – 15 euro
  • articole pirotehnice sub formă de cilindru, neinscripționate, la exterior fiind din carton de culoare maro – 95 euro
  • petarde luminoase inscripționate „Pyro Boom 2 – Flash Banger: 140 euro
  • fumigene „Pirotecnica Manna”: 205 euro
  • torțe, culoare albă, cu capace în laterale de culoare roșie și verde, inscripționate pe capace „FDF”: 20 euro
  • torțe „Pirotecnica Manna – Torcia Manna”: 50 euro
ADVERTISEMENT

Daniel Niculae, pe făraș la Rapid

Președintele Rapidului, Daniel Niculae, anchetat în stare de libertate, consideră că acest dosar este „o mizerie”.

După ce procurorii au anunțat că fostul atacant a fost pus sub urmărire penală, situația lui Daniel Niculae la Rapid s-a șubrezit și mai mult. Acționarul majoritar, Dan Șucu, nu-l mai vede pe ”Nico” în funcția de președinte.

ADVERTISEMENT

”Am văzut ce a apărut legat de acel dosar. Vom avea o ședință, în care vom discuta și despre acest lucru. Deocamdată mai poate aștepta până la ședința de săptămâna viitoare, când vom dezbate și acel subiect. Prioritatea noastră este latura sportivă”, a precizat Șucu.

Nicolae Cristescu, fostul acționar al Rapidului, apropiat de Dan Șucu, a dat mai multe detalii. ”Îmi pare rău, e o acuzație extrem de gravă, dacă se confirmă, nu mai e nimic de făcut. Din ce știu, nu se mai poate să rămână în club, ar pune clubul într-o imagine proastă, ar defavoriza imaginea.

Era deja mutat ca director sportiv și ar fi fost o mutare bună, în contextul venirii lui Dani Coman ca președinte. Coman ar face un tandem de vis cu Marius Șumudică”, a dezvăluit Cristescu, pentru gsp.ro.

Ce acuzații îi aduc procurorii lui Daniel Niculae

  • în data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral.
  • în data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal.
ADVERTISEMENT