Life

A dat lovitura după ce a investit 1000 de lei. Afacerea pe care a gândit-o un român

Pasiunea bunicilor și o reclamă l-au determinat să pună bazele unei afaceri care îi aduce profit într-un timp foarte scurt, fără hectare de teren și lucrări costisitoare.
03.12.2022 | 16:28
A dat lovitura dupa ce a investit 1000 de lei Afacerea pe care a gandito un roman
A dat lovitura după ce a investit 1000 de lei. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Un tânăr din județul Bihor a pus bazele unei afaceri în agricultură cu o investiție de numai 1.000 lei. Pasiune bunicilor și o reclamă l-au determinat să încerce cultura care acum deja îi aduce venituri. Nu are nevoie de hectare întregi de teren și nici de lucrări costisitoare. Totul se desfășoară într-un dormitor.

Afacerea de 1.000 de lei pe care a gândit-o un român

Aproape întâmplător, o reclamă pentru microplante i-a schimbat viața lui Rareş Buzaş din Oradea. Cunoștințele în domeniu l-au determinat pe tânărul absolvent al facultății cu specializare în agricultură să pună bazele unei afaceri cu microplante, adică plantele de legume foarte tinere, recoltate la câteva zile după ce seminţele au germinat.

ADVERTISEMENT

Am văzut că în Bihor nu există o ofertă, deşi multe restaurante cumpără microplante. Toţi bucătarii cu care am vorbit le iau din magazinele mari, că altă soluţie nu au”, a declarat fermierul pentru www.ebihoreanul.ro.

Achiziția de rafturi, ghivece, pământ special în care plantele să crească, becuri pentru a asigura lumină și pe timpul nopții a fost tot ce a avut nevoie pentru a pune pe picioare primul lui business.

ADVERTISEMENT

Investiție mică, profit maxim

Micul fermier a mizat pe faptul că o astfel de cultură nu are nevoie de tehnologii costisitoare și nici tratamente chimice.

De fertilizanţi nu au nevoie şi, din ce am văzut eu, nici nu există îngrăşământ pentru ele”, a mai spus tânărul.

ADVERTISEMENT

Plantele mici nu au probleme cu bolile sau dăunătorii pentru că sunt recoltate extrem de repede. În numai 7 zile germinează și cresc, putând fi folosite la salate sau diverse mâncăruri mai fine.

Își dezvoltă afacerea în dormitor

Rareş Buzaş locuiește cu părinţii şi nu deține o seră, motiv pentru care a instalat raftul cu microplante chiar la el în dormitor, unde temperatura este constantă.

ADVERTISEMENT

Au nevoie de 23-24 de grade, lumină şi apă, dar nu prea multă. Pe timp de noapte au becuri, iar în fiecare zi le pulverizez cu apă. După 5-7 zile – depinde de plante – se pot tăia cu foarfeca şi mânca”, mai dezvăluie micul afacerist.

Comercializează microplantele unui hotel cu restaurant

Dornic de câștiguri imediate, Rareș a studiat piața și a găsit să comercializeze microplante unui hotel cu restaurant din Băile Felix. Deși nu câștigă suficient, el speră să ajungă în punctul în care cerere să fie mult peste ce anticipează.

Am studiat Agricultura tocmai pentru că bunicii mei au multe pământuri şi m-am gândit că meseria mi s-ar potrivi. Nu mă văd stând într-un birou. Plus că oamenii tot timpul vor avea nevoie să mănânce!”, completează Rareș.

ADVERTISEMENT