News

A doua fotografie cu premierul Orban fumând în Guvern. Imaginea publicată tot de consilierul Olguței Vasilescu. Foto

31.05.2020 | 13:20
A doua fotografie cu premierul Orban fumand in Guvern Imaginea publicata tot de consilierul Olgutei Vasilescu Foto
Premierul Ludovic Orban/ Foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Cristian Vasilcoiu, consilierul fostului ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, a mai publicat o fotografie în care primul-ministru Ludovic Orban apare fumând într-o sală de ședințe de la Palatul Victoria. Este a doua imagine cu Orban în această situație, după cea pe care Vasilcoiu a postat-o vineri pe contul de Facebook.

Ludovic Orban, fumător ”recidivist” în Guvern

Fotorafia pare a fi făcută într-o ședință cu responsabili guvernamentali. Aceștia din urmă poartă toți mască de protecție pe figură. Ludovic Orban și-a lăsat masca sub bărbie pentru a fuma, țigara apărând cu claritate în imagine.

ADVERTISEMENT

”Din categoria învățămintele premierului Orban către popor, azi lecția Reguli de igienă: se fumează și în sala de ședințe de Guvern!”, este comentariul făcut de Vasilcoiu la fotografia postată.

 

Ludovic Orban surprins din nou fumând în interiorul Guvernului/ Foto: Facebook – Cristian Vasilcoiu

Prima fotografie, publicată tot de Vasilcoiu

Fostul consilier al Olguței Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, a publicat vineri o fotografie în care apar mai mulți membri ai guvernului Orban într-o încăpere a Palatului Victoria. Primul-ministru fumează, deși legea interzice fumatul în instituțiile publice, iar ceilalți miniștri din imagine – Raluca Turcan, Lucian Bode, Bogdan Aurescu și Virgil Popescu – nu poartă măștile de protecție, obligatorii în spațiile publice închise.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban și-a recunoscut vina pentru că a fumat în sediul Guvernului și a plătit, sâmbătă, două amenzi cu o valoare cumulată de 3.000 de lei pentru fumat în interiorul spațiilor publice și nepurtarea măștii.

„Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor”, a mai spus Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Autorul fotografiei făcute în biroul premierului Ludovic Orban la aniversarea acestuia ar fi deputatul Ben Oni Ardelean. Potrivit unor surse liberale citate de  Libertatea, deputatul era printre invitații la petrecere, iar fotografia este făcută din partea încăperii în care se afla Ardelean.

Ardelean susține cu tărie că nu are nicio implicare în întregul scandal, dând asigurări că nu a trădat niciodată partidul sau pe Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Dragi colege si colegi, sunt sigur că au ajuns si la voi bârfele care circulă pe net, cum că eu as fi autorul fotografiei care circulă. Nu am răspuns presei că nu am de ce să reactionez la bârfe si nici nu vreau să intrețin atmosfera prin dezmintiri la ceea ce apare pe surse. Dar, din respect față de voi, colegii mei, vă spun clar si răspicat: nu am nicio legătură cu ceea ce a apărut in spațiul public”, a explicat Ardelean.

ADVERTISEMENT