Life

A fost câștigat cel mai mare premiu din istoria loto din Marea Britanie. Suma e fabuloasă

Un jucător din Marea Britanie este mai bogat după ce a încasat un premiu uriaș la loto. Operatorul a anunțat numerele norocoase de pe biletul câștigător.
20.07.2022 | 12:57
A fost castigat cel mai mare premiu din istoria loto din Marea Britanie Suma e fabuloasa
A fost oferit cel mai mare premiu de la loto Marea Britanie. Câștigul uriaș. Sursa foto: The Mirror
ADVERTISEMENT

Un cetățean britanic a câștigat un premiu record în valoare de 195 de milioane de lire sterline. Este vorba de un joc de la loteria EuroMillions, după cum a transmis operatorul Camelot din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

A fost oferit cel mai mare premiu de la loto Marea Britanie. Câștigul uriaș

Loteria Națională a anunțat că a fost câștigat cel mai mare premiu din toate timpurile. Jackpotul record se ridică la aproape 200 de milioane de lire sterline și a intrat în posesia persoanei care a avut toate numerele norocoase pe bilet.

ADVERTISEMENT

Mai exact, numerele câștigătoare extrase în cursul zilei de marți, 19 iulie 2022, au fost 6, 23, 27, 40, 41, cu 2 și 12 selectate pentru numerele Lucky Star.

Anunțul a fost făcut de operatorul Camelot, care a declarat că marele câștigător nu a dorit să-și facă numele public. În total, doar 15 persoane din Marea Britanie au câștigat un jackpot de peste 100 de milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Recordul a fost doborât la numai două luni după ce s-a câștigat un alt premiu valoros, în valoare de 184 de milioane de lire sterline. Joe și Jess Thwaite din Gloucester sunt câștigătorii din mai de la Loteria Națională.

Loteria Națională, premii fabuloase și în trecut

Andy Carter, consilier principal pentru câștigători, a mărturisit că a avut parte de o seară uimitoare în cadrul Loteriei Naționale, rugând oamenii să-și verifice biletele.

ADVERTISEMENT

„A fost o noapte uimitoare pentru un deținător al unui bilet din Marea Britanie. Îi îndemnăm pe jucători să-și verifice biletele și să ne sune dacă cred că sunt norocoșii câștigători ai recordului din această seară (n.r. – marți seară)”, a transmis Andy Carter, scrie BBC.

Jocul EuroMillions este unul dintre cele mai cunoscute și se desfășoară de două ori de săptămână, marți și vineri. De asemenea, extragerea este renumită în 13 țări europene datorită premiilor puse la bătaie.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari premii câștigate în Marea Britanie

Marea Britanie are cele mai mari premii câștigate în întreaga lume. În iulie 2022 câștigul se ridică la peste 195 milioane de lire sterline, în octombrie 2019 fiind de 170,221 milioane de lire sterline.

De asemenea, în iulie 2011 Colin și Chris Weir din North Ayrshire au devenit mai bogați cu 161,653 milioane de lire sterline, iar în august 2012 Adrian și Gillian Bayford din Cambridgeshire au încasat 148,656 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT