Life

A fost cel mai lung cuvânt din întreaga lume. Avea 79 de litere și semnificația lui era o surpriză totală. De ce a dispărut după intervenția UE

Care era denumirea cu cele mai multe litere de pe glob. Însemna un lucru neașteptat, dar a fost scos din uz datorită unor reglementări UE.
13.10.2023 | 22:39
A fost cel mai lung cuvant din intreaga lume Avea 79 de litere si semnificatia lui era o surpriza totala De ce a disparut dupa interventia UE
Care era denumirea cu cele mai multe litere de pe glob. Însemna un lucru neașteptat, dar a fost scos din uz datorită unor reglementări UE. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

A fost cel mai lung cuvânt din întreaga lume. Avea 79 de litere şi semnificaţia lui era o surpriză totală. De ce a dispărut după intervenția UE. În prezent, foarte puține persoane reușesc să îl pronunțe corect, ca la carte.

Care era denumirea cu cele mai multe litere de pe glob. Însemna un lucru neașteptat, dar a fost scos din uz datorită unor reglementări UE

În cele ce urmează vei descoperi care era denumirea cu cele mai multe litere de pe glob, 79 la număr. Lingvistica ne spune că însemna un lucru neașteptat, dar a fost scos din uz datorită unor reglementări impuse de Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Concret, este vorba de un cuvânt din limba germană, țara fiind cunoscută pentru faptul că are numeroase substantive compuse. Multe dintre acestea sunt folosite pentru a descrie ceva legal sau științific.

Același lucru este valabil și în cazul cuvântului RINDFLEISCHETIKETTIERUNGSUEBERWACHUNGSAUFGABENUEBERTRAGUNGSGESETZ. Acesta are 79 de litere.

ADVERTISEMENT

Cel mai lung cuvânt din Germania semnifică „legea monitorizării etichetării cărnii de vită”, legislația fiind introdusă în anul 1999, în statul Mecklenburg-Pomerania de Vest. În prezent, denumirea nu mai este folosită de nimeni.

Decizia a fost luată după ce Germania a intrat în Uniunea Europeană. Reglementările UE, care s-au schimbat de-a lungul vremii, au făcut ca acest cuvânt să fie eliminat inclusiv din cărțile și manualele din toate unitățile de învățământ.

ADVERTISEMENT

Germania, țara cu cele mai complicate cuvinte

Germania rămâne în continuare țara cu cele mai complicate cuvinte, în ciuda faptului că și-a pierdut cel mai lung substantiv. Locuitorii folosesc și acum denumiri dificile care sunt înțelese extrem de greu de ceilalți oameni.

Una dintre acestea este Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitaenswitwe. Cuvântul înseamnă „văduvă a unui căpitan de companie de bărci cu aburi dunărene”. Și nu este singurul de acest gen.

ADVERTISEMENT

Potrivit BBC, Kraftfahrzeug-Haftpflichtversicherung face trimitere la „asigurare de răspundere civilă auto”. Din păcate, acestea au ajuns să fie folosite tot mai rar și chiar au dispărut din dicționarele limbii germane.

ADVERTISEMENT
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
20 de judeţe intră de la 10.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
20 de judeţe intră de la 10.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vreme severă până joi dimineaţă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în...
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Probleme în paradis pentru un cuplu celebru. Scandalul, surprins în plină stradă
Probleme în paradis pentru un cuplu celebru. Scandalul, surprins în plină stradă
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit