Life

A fost descoperită metoda care aduce câștiguri fenomenale la Loto! Formula matematică a succesului pentru premiul cel mare

Visul de a câștiga marele premiu la Loto este mai aproape decât oricând și pentru cei care, până acum, nu au nimerit numerele norocoase.
29.12.2023 | 18:49
A fost descoperita metoda care aduce castiguri fenomenale la Loto Formula matematica a succesului pentru premiul cel mare
A fost descoperită formula matematică a succesului la Loto / Foto: Loto.ro
ADVERTISEMENT

Doi oameni de știință din Marea Britanie susțin că au descoperit metoda matematică care garantează succesul în a nimeri numerele norocoase de la Loterie.

Formula matematică pentru numerele la Loto

Cei doi matematicieni britanici susțin că au descoperit metoda care garantează câștigurile la Loto. Tot ce trebuie să faci este să respecți o anumită formulă matematică. Și, evident, să știi ceva mai multă matematică decât se predă până prin clasa a opta într-o școală de duzină.

ADVERTISEMENT

Conform cercetătorilor menționați, citați de Antena 3, secretul metodei este să joci mai multe bilete. Mai exact, susțin ei, 27 la număr. Totuși, pentru că Loteria ține mult și de hazard, matematicienii susțin că metoda nu este infailibilă. Mai exact, ei nu garantează că dacă vor fi puse 27 de bilete se vor acoperi costurile cu ”investiția”.

Cei doi cercetători, Stewart și Cushing, au făcut chiar și o listă cu cele 27 de bilete care ar aduce câștigul. Acestea, în termeni matematici, acoperă mai toate combinațiile posibile pentru a obține măcar un câștig. Doar că în Marea Britanie, un bilet costă 2 lire sterline, deci totalul ar fi de 54. Premiul minim însă este mai mic decât investiția, și ajunge la aproximativ 25 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Metoda care susțin cei doi matematicieni că aduce și premii la Loterie este una complicată. Implică, susține sursa citată, geometrie finită, adică plasarea numerelor de la 1 la 59 în perechi sau triplete pe o serie de forme geometrice. Fiecare set este conectat cu linii, iar asta ar genera o serie de șase numere, fix câte trebuie pe bilet.

Cele 27 de bilete necesare ar acoperi, astfel, toate combinațiile posibile de șase numere din cele 59. Matematicienii susțin că, deși nu garantează marele premiu, unul dintre bilete ar aduce câștiguri la categoriile inferioare.

ADVERTISEMENT

Cele mai extrase numere la Loto din România

În România, spre deosebire de Marea Britanie, numerele de la Loto sunt de la 1 la 49. De curând, Loteria Română a făcut statistica celor mai extrase numere la Loto 6/49 și au fost observate anumite tipare. Mai exact, numerele impare sunt cel mai des extrase. Numerele 13, 33, 23, 25, 45 domină topul imparelor. La numerele pare, cele mai extrase sunt 36, 32 și 48.

De-a lungul timpului, în România, la Loto  din 49 au fost date premii de-a dreptul fabuloase, de ordinul milioanelor de euro. De multe ori însă, sumele mari de bani câștigate nu le-au purtat noroc. Ba chiar dimpotrivă, sunt cazuri în care marii câștigători de la Loto au ajuns săraci lipiți.

ADVERTISEMENT

Iar alții, și mai ghinioniști, au murit în circumstanțe misterioase, motiv pentru care, de multe ori, se vorbește despre ”blestemul loteriei”. Iar cazuri care să întărească superstiția sunt destul de multe, cel puțin în România.

ADVERTISEMENT