News

A fost prins deținutul periculos evadat din Penitenciarul Ploiești. Unde l-au găsit polițiștii

A fost prins deținutul periculos evadat din Penitenciarul Ploiești. Unde l-au găsit polițiștii pe bărbatul care evadase din penitenciar în urmă cu 24 de ore.
20.05.2023 | 11:02
A fost prins detinutul periculos evadat din Penitenciarul Ploiesti Unde lau gasit politistii
A fost prins deținutul periculos evadat
ADVERTISEMENT

A fost prins deținutul periculos evadat din Penitenciarul Ploiești. Unde l-au găsit polițiștii pe bărbatul care evadase din penitenciar în urmă cu 24 de ore. Individul a fost prins în cursul nopții cu ajutorul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu ajutorul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Ploiești.

A fost prins deținutul periculos evadat din Penitenciarul Ploiești

Bărbatul evadase vineri, 19 mai, dintr-un punct de lucru al Penitenciarului Ploiești, însă a fost prins în cursul nopții trecute. Bărbatul a fost găsit într-o baracă din zona Gării de Vest a Ploieștiului. Infractorul de 34 de ani a ajuns la sediul IPJ Prahova, după care va fi predat unei escorte a Penitenciarului Ploiești, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Bărbatul era încarcerat în secția exterioară Movila Vulpii, în regim deschis, și a fugit în 19 mai, în jurul orei 17:35. Practic, bărbatul a sărit un gard și a fugit din închisoare. Condamnat la 12 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, bărbatul este considerat periculos și a fost căutat fără oprire de oamenii legii, până a fost găsit.

”Vineri, 19.05.2023, în jurul orei 17:35, s-a constatat că deţinutul D.C., în vârstă de 34 de ani, recidivist condamnat definitiv la 12 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, 46*1, 234 NCP clasificat în regim deschis a părăsit neautorizat prin escaladarea gardului împrejmuitor secția exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești.

ADVERTISEMENT

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judetean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Ploiești.

Oamenii legii transmiteau în momentele căutării semnalmentele bărbatului, mai exact: ”1.67m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, față rotundă, ten deschis, păr șaten și la momentul evadării avea o șapcă roșie, pantaloni crem și vestă de culoare închisă”. Cetățenii erau rugați atunci să contacteze Poliția dacă-l observă pe fugar, la numerele 0244.526.834 sau 0244.526.325..

ADVERTISEMENT

”Menţionăm că, părăsirea fără autorizare a locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. Deţinutul are înălţimea de 1,67 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă rotundă, ten deschis, frunte mijlocie, nas frânt jos, gură mijlocie, bărbie normală păr șaten, nu poartă mustață, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta șapcă roșie, pantaloni crem și vestă culoare închisă.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana din fotografie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Ploiești , la numerele 0244.526.834 sau 0244/526.325”, era precizat în comunicatul Penitenciarului Ploiești. Așadar, pentru gestul său deținutul nu doar că se va întoarce după gratii, dar va și petrece alți ani în plus față de pedeapsa inițială.

ADVERTISEMENT

Ca o simplă coincidență, un alt deținut evadase de la Rahova, însă a fost prins în timp ce încerca să cumpere droguri. Bărbatul se afla după gratii tocmai pentru trafic de droguri, pentru 1 an și 3 luni. Potrivit comunicatului Administrației Penitenciarelor, deținutul în vârstă de 34 de ani se afla în regim deschis de detenție, fără supraveghere.

ADVERTISEMENT