News

Alertă la Ploiești! Un deținut a evadat din secția exterioară a Penitenciarului din oraș

Un deținut a evadat din secția exterioară a Penitenciarului Ploiești. Bărbatul a sărit gardul și a dispărut. Incidentul a avut loc vineri, 19 mai.
19.05.2023 | 21:58
Alerta la Ploiesti Un detinut a evadat din sectia exterioara a Penitenciarului din oras
Un deținut a evadat din secția exterioară a Penitenciarului Ploiești. Foto: Ziarul Incomod.
ADVERTISEMENT

Alertă în Penitenciarul Ploiești. Un deținut a evadat vineri, 19 mai, în jurul orei 17.35. Bărbatul de 34 de ani a sărit gardul și fugit din închisoare. Pușcăriașul a fost condamnat la 12 ani, pentru “săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată”. Fugarul periculos este căutat acum de oamenii legii.

Un deținut a sărit gardul și a evadat din Penitenciarul Ploiești

„Vineri, 19.05.2023, în jurul orei 17:35, s-a constatat că deţinutul D.C., în vârstă de 34 de ani, recidivist condamnat definitiv la 12 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, 46*1, 234 NCP clasificat în regim deschis a părăsit neautorizat prin escaladarea gardului împrejmuitor secția exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești.

ADVERTISEMENT

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judetean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova”, au precizat reprezentanții Penitenciarului Ploiești.

Potrivit polițiștilor, persoana care a evadat vineri din secția exterioară Movila Vulpii a Penitenciarului Ploiești are 1.67m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, față rotundă, ten deschis, păr șaten și la momentul evadării avea o șapcă roșie, pantaloni crem și vestă de culoare închisă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Cetățenii care au informații cu privire la locul unde se află acest bărbat sunt rugați să contacteze Poliția sau conducerea Penitenciarului Ploieşti , la numerele 0244.526.834 sau 0244.526.325.

„Menţionăm că, părăsirea fără autorizare a locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

ADVERTISEMENT

Deţinutul are înălţimea de 1,67 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă rotundă, ten deschis, frunte mijlocie, nas frânt jos, gură mijlocie, barbie normală păr șaten,nu poartă mustață, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta șapcă roșie, pantaloni crem și vestă culoare închisă.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana din fotografie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Ploiești , la numerele 0244.526.834 sau 0244/526.325.”, se  arată în comunicatul transmis de comisar șef de poliție penitenciară Valentin Matei, directorul Penitenciarului Ploiești.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost condamnat la 12 ani pentru tâlhărie. Acesta a reușit să evadeze din închisoare și încă nu a fost prins.  Oamenii legii au blocat căile de acces pe posibilele direcţii de deplasare, au fost formate mai multe echipe de căutare.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: