News

A fost prins presupusul criminal al fetei din canapea. Unde se ascundea Marcel Șerbuc

A fost prins presupusul criminal al fetei de 12 ani din canapea. Marcel Șerbuc fugise de mai multe săptămâni în Olanda, unde spera să scape de oamenii legii.
10.06.2023 | 17:42
A fost prins presupusul criminal al fetei din canapea Unde se ascundea Marcel Serbuc
A fost prins presupusul criminal. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost dat în urmărire internațională, fiind principalul suspect în cazul crimei din Berceni, și acum a fost prins în Olanda. Bărbatul fusese pus pe lista Most Wanted și nu a rezistat prea multe zile până să fie prins de polițiștii români și cei din Olanda. Cel mai probabil bărbatul a fost ”turnat” de cineva apropiat, cum se întâmplă în astfel de cazuri.

A fost prins presupusul criminal

Cert e că polițiștii olandezi au obținut informațiile vitale care au dus la prinderea bărbatului. Individul i-ar fi mărturisit mamei sale că a ucis-o pe Anamaria, fata de 12 ani a concubinei sale, însă totul ar fi fost un ”accident”. Spusele acestuia contrazic autopsia, care a constatat că fata a murit sufocată cu un cordon.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil Marcel Șerbuc va fi extrădat în România pentru a fi audiat și pentru a răspunde pentru fapta sa. Mama fetei a fost audiată în urmă cu 24 de ore și a fost eliberată după 12 ore, după ce anchetatorii au constatat că femeia nu are nicio legătură cu această crimă, conform Antena 3.

Surse din anchetă transmit că bărbatul era cunoscut drept agresiv și considerat periculos, mai ales că nu era la primul act condamnabil. De exemplu, fosta sa soție a povestit cum bărbatul obișnuia să-și bată des copilul cu un furtun peste cap, în timp ce pe femeie o amenința că o ucide și o aruncă într-un canal, într-un sac.

ADVERTISEMENT

Cert e că autopsia arată că fata de 12 ani a murit ”violent, moartea s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix”. Bărbatul fugise în Olanda pe 25 mai, unde trebuia să lucreze la o fermă, însă nu s-a mai prezentat niciodată la locul de muncă, fiind conștient că este căutat de polițiști.

”La data de 03.06.2023, în apartamentul nr. … din … a fost identificat cadavrul unei persoane de sex femeiesc, cu identitate necunoscută. Cadavrul a fost identificat în lada canapelei din sufrageria apartamentului, în stare de putrefacţie, învelit în saci menajeri.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale asupra cadavrului de sex femeiesc. Ulterior efectuării autopsiei medico-legale, medicul legist a formulat concluzii preliminare în care a menţionat că moartea persoanei de sex femeiesc a fost violentă, s-a produs prin asfixie mecanică prin strangulare cu un cordon cu triplă circulară şi nod fix. Data probabilă a decesului a fost menţionată ca fiind cu aproximativ trei săptămâni anterior descoperirii cadavrului (03.06.2023)”, transmiteau autoritățile în urmă cu câteva zile, referitor la acest caz.

Cadavrul a fost descoperit de proprietarul apartamentului unde bărbatul stătea în chirie, fiind alertat de vecini care se plângeau de mirosurile de putrefacție din apartament. Cert e că presupusul criminal a fost dat în urmărire internațională. ”Fapta presupus săvârşită de inculpat este de natură să provoace puternică rezonanţă în cadrul societăţii, având în vedere urmările foarte grave ale infracţiunii de omor asupra unei fetiţe de numai 12 ani.

ADVERTISEMENT

Modalitatea de comitere extrem de violentă, dar şi acţiunile ulterioare ale inculpatului, care ar fi pus cadavrul victimei într-un sac de gunoi, iar apoi l-ar fi ascuns în canapeaua din apartamentul închiriat şi a părăsit teritoriul României. Presupusa comitere a faptelor de către inculpat denotă o slabă capacitate empatică a acesteia, o desconsiderare a traumelor produse victimei şi un sistem de valori necesitând un proces complex de reconfigurare”, constatau magistrații atunci când au luat decizia.

ADVERTISEMENT