News

A fost suplimentat numărul paturilor la ATI, în Capitală! Ce spun autoritățile despre valul 4

A fost suplimentat numărul paturilor la ATI, în Capitală, conform anunțului făcut de autorități
05.09.2021 | 11:05
A fost suplimentat numarul paturilor la ATI in Capitala Ce spun autoritatile despre valul 4
ADVERTISEMENT

Chiar ministrul Sănătății a fost cel care a anunțat că numărul de paturi destinate pacienților cu COVID-19 a fost suplimentat în București.

Ioana Mihăilă a transmis că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, boală care a pus pe „hold” întreaga planetă.

ADVERTISEMENT

A fost suplimentat numărul paturilor la ATI, în București!

„Deja au fost suplimetate paturile pentru Terapie Intensivă. Deja Babeșul a cerut și a primit aviz de la DSP pentru suplimentare.

Mai mult, Spitalul Universitar de Urgență a pus la dispoziție aproximativ 250 de paturi pentru pacienți Covid, din care 28 de paturi pentru Terapie Intensivă și 20 de paturi pentru Terapie intermediară”, a declarat Ioana Mihăilă

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul Sănătății a ținut să viziteze aripa din clădirea Spitalului Universitar de Urgență din București care este destinată pacienților Covid.

De remarcat că aici există în continuare paturi atât de Terapie Intensivă, cât și de tratement normal pentru pacienți.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă a spus că majoritatea spitalelor din Capitală care sunt plurispecializate au ambele tipuri de circuite, Covid și non-Covid.

Există însă o diferență cșară, astfel că, pacienții infectați cu noul coronavirus sunt primiți și în toate spitalele care au secții de boli infecțioase sau de pneumologie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că recomandă imunizarea copiilor de peste 12 ani, împotriva COVID-19 şi a explicat că ea şi-a vaccinat copilul care avea indicaţii în acest sens. Copiilor sub 12 ani, ministrul le-a transmis să respecte măsurile de precauţie.

”Eu, ca om, mi-am vaccinat copilul care avea indicaţie de vaccinare şi cred că pentru noi toţi, ca oameni, este important să  ne asumăm această responsabilitate de a ne vaccina copiii care au indicaţie de vaccinare.

Și, de asemenea, de a recomanda copiilor care nu au indicaţie de vaccinare şi anume cei sub 12 ani, să respecte măsurile de  precauţie şi anume purtatul măştii şi distanţa.

De asemenea, aş recomanda vaccinarea familiilor, mai ales la copiii care nu au indicaţie de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă.

ADVERTISEMENT