News

A fugit din carantină la cumpărături! Ce amendă trebuie să plătească acum un bistrițean

10.04.2021 | 13:42
A fugit din carantina la cumparaturi Ce amenda trebuie sa plateasca acum un bistritean
ADVERTISEMENT

A fugit din carantină la cumpărături! Este povestea unui tânăr de 23 de ani din municipiul Bistriţa. Bărbatul nu i-a înduplecat pe polițiști și trebuie să plătească acum o amendă serioasă.

Acesta a primit o contravenție în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile stabilite privind carantina. El era contact direct al unui bolnav COVID-19 și trebuie să stea în casă.

ADVERTISEMENT

Potrivit IPJ Bistriţa-Năsăud, acesta trebuia să nu părăsească adresa de domiciliu timp de 14 zile. De remarcat că tânărul era contact al unui coleg depistat pozitiv cu COVID-19.

A fugit din carantină să-și facă niște cumpărături!

„Un tânăr de 23 de ani din municipiul Bistriţa a ieşit liniştit la cumpărături fără să se gândească la sănătatea celor din jur şi la faptul că nu respectă prevederile legale în vigoare.

ADVERTISEMENT

Acestuia i se terminaseră ţigările şi a plecat la magazin, iar pe drum s-a întâlnit cu jandarmii care l-au sancţionat cu 1.000 de lei amendă, pentru nerespectarea măsurilor stabilite privind carantina.

Acesta trebuia să nu părăsească adresa de domiciliu timp de 14 zile, fiind contact direct al unui coleg depistat pozitiv COVID-19″, precizează sâmbătă sursa citată.

ADVERTISEMENT

De remarcat că, în ultimele 24 de ore, jandarmii bistriţeni au aplicat nu mai puțin de 31 de sancţiuni contravenţionale.

Vorbim despre 8 amenzi în valoare de 6.500 de lei şi 23 de avertismente scrise pentru constituirea unui grup mai mare de 6 persoane, nerespectarea programului de funcţionare al unui agent economic, nerespectarea restricţiilor de liberă circulaţie, respectiv nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, forțele de ordine au transmis că în toată această perioadă au fost verificate 11 societăţi comerciale şi au fost legitimate 71 de persoane

ADVERTISEMENT