Sport

A greșit sau nu Florinel Coman că a acceptat 2 milioane pe an din Qatar? „Îl antrenează Galtier de la PSG și e coleg cu Coutinho”

Vivi Răchită a discutat despre Florinel Coman și transferul în Qatar pentru salariul de 2 milioane de euro pe an, spunând că va avea parte de condiții profesioniste și nume mari.
18.04.2024 | 08:54
A gresit sau nu Florinel Coman ca a acceptat 2 milioane pe an din Qatar Il antreneaza Galtier de la PSG si e coleg cu Coutinho
Vivi Răchită a concluzionat dacă Florinel Coman a greșit cu transferul în Qatar / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Florinel Coman este un subiect de foc în ultima perioadă, după veștile transferului în Qatar, la Al Duhail, anunțat în exclusivitate de FANATIK. Vivi Răchită consideră că Florinel Coman nu greșește prin transfer, dar nici că ar avea valoare de fotbalul vestic. Vivi Răchită a fost invitat în emisiunea „Spotlight“, moderată de Alin Grigore, care poate fi văzută pe FANATIK, în fiecare marți de la 15:00.

Florinel Coman, în Qatar valoros

Vivi Răchită a spus că Florinel Coman merge pentru a-și rezolva viața, odată cu maturitatea carierei sale. Odată cu transferul în Qatar, Florinel Coman va colabora cu profesioniști desăvârșiți, cu nume mare în fotbal.

ADVERTISEMENT

„Știi cine e antrenorul lui Al Duhail? Chrishophe Galtier de la PSG. Știi ce coechipieri are? Philippe Coutinho, Diallo (n.r. Ibrahima Diallo). Fotbalul din zona arabă a investit foarte mult. Se duce acolo pentru a-și rezolva viața. Meseria de fotbalist o faci până la 34-35 maxim.

Florinel Coman, dacă găsea o ofertă similară în vest, pleca în Vest. Are clauză de un an de zile, de 5 milioane de euro, și n-a plătit-o nimeni. În vest sunt mult mai atenți scouterii cu marfa pe care o iau. La noi la români, mulți fotbaliști au plecat și s-au întors cu coada între picioare.

ADVERTISEMENT

În campionatul din Qatar sunt puțini jucători de valoare, poate să stea 2-3 ani, se întoarce la 29 de ani la România, mai joacă până la 33-34 și are viață rezolvată din punct de vedere social“, a spus Vivi Răchită la emisiunea Spotlight.

Florinel Coman, în Vest neinteresant

Vivi Răchită a spus că Florinel Coman nu a fost interesant pentru cluburile din vest, prin prisma valorii. Considerând clauza mică a lui Florinel, orice club din vest interesat l-ar fi putut lua imediat, fiind infimă comparativ cu ceea ce se plătește astăzi.

ADVERTISEMENT

De ce pleacă acolo? Ei au fost singurii care vor plăti clauza și îl vor. Dacă îl voia Fortuna Dusseldorf, plătea clauză și se ducea în vest. Pentru vest 5 milioane de euro sunt bani puțini.

Dacă scouterii din Germania considerau că îi poate ajuta Florinel Coman, sau în Franța, Italia, Spania, îi plăteau clauză. Ce înseamnă 800 mii de euro pentru Atletico Madrid care l-a luat pe Horațiu Moldovan și nu l-a folosit 1 minut?“, a spus Vivi Răchită.

ADVERTISEMENT

Naționala, doar un vis pentru Florinel Coman după transferul în Qatar?

Florinel Coman ar putea ieși de pe radarul echipei naționale, însă Vivi Răchită nu este de acord. Antrenorul a lăsat de înțeles că nu ar avea de ce, deși sunt probleme cu perioadele de pauză ale competiției.

„N-are de ce să nu prindă națională. În Qatar, campionatul se întrerupe pe perioada verii. E problema Denis Alibec, el 2 luni nu va mai juca. Una e cu preparator fizic, alta e să te antrenezi în cadru organizat ca echipa.

Florinel e tânăr, are 26 de ani, de 2-3 ani de zile nu mai e același, și-a luat preparator fizic, face sală și de asta a ajuns la o maturitate fizică. Campionatul asta, peste 50%, este meritul lui Florinel Coman.“, a mai adăugat antrenorul la emisiunea Spotlight.

Transferul în Qatar, greșeală pentru Florinel Coman?

ADVERTISEMENT