News

A început procesul în cazul Raisei, copila ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni: ”Pentru familia fetiței, timpul nu vindecă nimic”

Luni, 27 februarie 2023, a început procesul în cazul Raisei, copila ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni. Agentul a avut o cerere prin care a amânat ședința preliminară.
27.02.2023 | 22:21
A inceput procesul in cazul Raisei copila ucisa de un politist pe trecerea de pietoni Pentru familia fetitei timpul nu vindeca nimic
Prima ședință în dosarul Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni. Sursa foto: ObservatorNews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ianuarie 2023, la un an de la tragedie, Constantin Popescu, polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa, o fetiță de 11 ani, era trimis în judecată. În această săptămână, la Judecătoria Sector 1 București, agentul agentul s-a prezentat pentru prima ședință în cameră preliminară.

Prima ședință în dosarul Raisei, fetița ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni

Procesul Raisei a debutat cu o amânare. Motivul: polițistul care a lovit-o mortal pe fetița 11 ani pe trecerea de pietoni ar cere retrimiterea dosarului la Parchet. Din expertiza anchetatorilor reiese că agentul a avut o viteză peste limita legală.

ADVERTISEMENT

”Zi mai mult decât cinică în dosarul Raisa. Final de ședință de judecata fiindcă avocatul polițistului a răcit. Deși termenul este cunoscut de 2 luni, cu un cinism deja cunoscut, Popescu (n.r. Constantin Popescu) cere ca dosarul să fie trimis înapoi la Parchet. I-a fost alocat avocat din oficiu pentru data de 13.03.2023. Poate că data de 13 nu este chiar întâmplatoare”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Același Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia Raisei în acest proces, a postat, pe Facebook, un mesaj în care descrie cum a decurs prima zi în procesul tragicului eveniment rutier din urmă cu un an. Avocatul spune că pentru familia Raisei durerea continuă să persiste și rana pierderii fetiței nu va fi vindecată niciodată.

ADVERTISEMENT

”Știu că a trecut un an de zile și mai știu că timpul vindecă. Pentru unii a însemnat uitare însă pentru familia Raisei, timpul NU vindecă nimic. Nu v-am uitat nici pe voi, părinții Marinei, însă voi o aveți acasă pe ea și știți că o să fie bine. Astăzi (n.r. luni, 27 februarie) la Judecătoria Sectorului 1 s-a desfășurat prima ședință publică în dosarul Raisa”.

Avocatul familiei Raisei: ”Tot ceea ce vă rog este să nu uitați”

În ceea ce-l privește pe polițistul responsabil de accidentul din ianuarie 2022, acesta s-a prezentat la proces. ”Polițistul a venit liniștit. A stat în ultima bancă din sala de judecată în timp ce familiile fetițelor în partea din față a sălii”, spune Cuculis.

ADVERTISEMENT

Din păcate, ședința nu s-a putut derula întrucât inculpatul nu dispunea de apărare, mai spune avocatul familiilor celor două fetițe. Același Adrian Cuculis are un mesaj de transmis în finalul postării sale: ”Tot ceea ce vă rog este să nu uitați

”S-a făcut în schimb…liniște….Asta pentru că inculpatul nu avea apărare și asta pentru că nu a vrut să aibă și nici instanța nu s-a grăbit să-i cheme avocat din oficiu. Nu fac un caz din asta, până la urmă este dreptul omului să aibă apărare calificată, însă vreau să vă rog să nu uitați.

ADVERTISEMENT

Nu uitați că undeva, cândva, nu în urmă cu mult timp, copilul acesta călca pe acest pământ și viața ei părea nesfârșită. Nu uitați că ea s-a transformat în simbolul inocenței zdrobite de neatenție și autosuficiență. Nu uitați că puteam fi oricare dintre noi. Tot ceea ce vă rog este să nu uitați”, încheie avocatul.

Tragicul eveniment rutier soldat cu decesul Raisei a avut loc pe data de 13 ianuarie 2022. Polițistul Constantin Popescu a accidentat, cu mașina de poliție pe care o conducea, pe trecerea de pietoni, două minore de 13 și 11 ani. În urma impactului, Raisa a decedat, iar cealaltă fată a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital.

ADVERTISEMENT
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
”Cum poți să trăiești cu 6-7.000 de lei lunar?” A spus ”STOP” și,...
”Cum poți să trăiești cu 6-7.000 de lei lunar?” A spus ”STOP” și, la 26 de ani, a făcut o alegere total surprinzătoare
„Nu am putut să vorbesc”. Jamila, în lacrimi după procesul pe care l-a...
„Nu am putut să vorbesc”. Jamila, în lacrimi după procesul pe care l-a pierdut în războiul pentru „Eclerul la tavă”
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral....
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează
"Mama mea a înnebunit cu capul". Femeie ucisă în bătaie de propriul fiu, în Severin. Sub influența drogurilor, tânărul credea ca mama lui e posedată
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România...
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România a filmat totul VIDEO
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum...
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătatea inimii. Substanța eliberată prin fierbere
Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătatea inimii. Substanța eliberată prin fierbere
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear,...
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear, spune un propagandist rus
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi...
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi un „motor” al economiei