News

A încercat să intre în țară cu trei pungi cu bani în bagaj. Ce a pățit un român pe Otopeni

Un român a încercat să introducă în țară peste 200.000 de euro în bagajul de cală. Pentru că nu-i putea justifica, banii i-au fost reținuți
02.03.2024 | 18:12
A incercat sa intre in tara cu trei pungi cu bani in bagaj Ce a patit un roman pe Otopeni
Bărbatul avea peste 200.000 de euro în bagajul de cală Sursa foto: Poliția de Frontieră
ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali de la Otopeni au avut parte de o surpriză de proporții când au descoperit o mică avere în bagajul unui român care intra în țară.

A încercat să intre în țară cu trei pungi cu bani în bagaj

Bărbatul de 42 de ani venea din Spania și a fost descoperit vineri de polițiștii de frontieră și lucrători vamali din Aeroportul Henri Coandă când încerca să intre în țară cu trei pungi de bani în bagajul de cală.

ADVERTISEMENT

Pungile conțineau bancnote de 100, 200 și 500 de euro, iar cetățeanul român nu a putut explica proveniența sumei pe care a încercat să o introducă în țară.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Aeroport Henri Coandă, împreună cu lucrători vamali, au descoperit în bagajul de cală al unui bărbat, suma de 205.000 euro pe care persoana a încercat să o introducă ilegal în țară.

ADVERTISEMENT

În data de 01.03.2024, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional Henri Coandă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Castellon – Spania, un bărbat, cetăţean român, în vârstă de 42 de ani.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor bărbatului.

ADVERTISEMENT

Astfel, în interiorul bagajului de cală au fost descoperite trei pungi ce conțineau bancnote de 500, 200 și 100 de euro, totalizând suma totală de 205.000 euro”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Din cauză că autoritățile au suspectat faptul că banii ar putea fi obținuți în urma unor activități infracționale, valuta a fost reținută de autorități, iar polițiștii vor continua cercetările în acest caz.

ADVERTISEMENT

”Deoarece nu a putut justifica suma de bani și existând suspiciuni că ar putea fi produsul unor activități infracționale, valuta a fost reținută în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale”, au mai precizat polițiștii de frontieră.

ADVERTISEMENT
Tags: