News

Traficantă de droguri la 87 de ani. Bătrâna din Ialomița era coordonată din închisoare, de un membru al familiei

Membră a unei rețele infracționale la 87 de ani. Bătrâna vindea cocaină și canabis, coordonată din închisoare de un alt complice
01.03.2024 | 14:57
Traficanta de droguri la 87 de ani Batrana din Ialomita era coordonata din inchisoare de un membru al familiei
Anchetă de amploare a poliției. Bătrâna de 87 de ani implicată într-o rețea de trafic de droguri. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O bătrână în vârstă de 87 de ani, domiciliată în județul Ialomița, este acuzată de trafic de substanțe interzise. Ea era membră a unei rețele infracționale care opera sub coordonarea unui membru al familiei din penitenciar, conform informațiilor furnizate de procurori.

Traficantă de droguri la 87 de ani

Pe 29 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectuat o percheziție la domiciliul femeii, în cadrul unei investigații privind constituirea unei rețele infracționale.

ADVERTISEMENT

Rezultatele anchetei indică faptul că, în perioada cuprinsă între iunie 2023 și februarie 2024, membri ai aceleiași familii, au pus bazele unui grup infracțional organizat, cu scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

„La data de 29.02.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Ialomiţa într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc.

ADVERTISEMENT

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2023, doi inculpaţi şi un suspect (membri ai aceleaşi familii), din care unul aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, au constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc”, au transmis IGPR şi DIICOT.

Bătrâna vindea cocaină și canabis cu 1.700 de lei pe tranzație

Conform surselor oficiale, activitățile ilegale desfășurate de grup au inclus comercializarea de canabis și cocaină, în schimbul sumei de 1.700 de lei la fiecare tranzacție, conform indicațiilor și sub coordonarea celorlalți membri ai grupului.

ADVERTISEMENT

În timpul percheziției domiciliare efectuate la locuința femeii, anchetatorii au confiscat 22 de pungi din plastic transparent, conținând aproximativ 2,4 kilograme de canabis, precum și o sumă de 44.950 de lei, înscrisuri relevante pentru investigație și alte mijloace de probă.

„S-a reţinut faptul că, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la indicaţiile şi sub coordonarea celorlalţi doi membri ai grupului, o inculpată a comercializat cantităţi de canabis şi cocaină, cu suma de 1.700 lei la fiecare tranzacţie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa acesteia, au fost identificate şi ridicate 22 pungi din plastic transparent conţinând aproximativ 2,4 kilograme canabis, suma de 44.950 lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi alte mijloace de probă”, au mai adăugat anchetatorii.

Având în vedere vârsta înaintată (87 de ani) și starea de sănătate specifică vârstei, femeia a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 90 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: